Home / Новини / Львівські волонтери відправили «Госпітальєрам» реанімобіль

Львівські волонтери відправили «Госпітальєрам» реанімобіль

Львівські волонтери відправили у зону АТО спеціальний реанімобіль, який передадуть до медичного батальйону Української добровольчої армії «Госпітальєри».

Автомобіль вдалося придбати за кордоном зусиллями українців з Греції та Кіпру. Транспортування виявилося досить складним – під час поїздки згорів мотор. Однак все оперативно вдалося зремонтувати. Передадуть його до медичного батальйону «Госпітальєри», який рятує як добровольців, так і представників Збройних сил України.

«Він оснащений усіма необхідними речами. Це не швидка допомога, а реанімобіль. Він має набагато більше функцій, ніж швидка. Тим більше, що у госпітальєрів багато швидких, а от реанімобіль ми надаємо їм вперше. Він дозволяє краще та якісніше надати допомогу бійцям», – зазначила волонтер Живко. Вона також додала, що кошти на ремонт автівки пожертвували благодійники Петро Кошик з Мостиськ та Олександр Живко з Жовкви.

Назвали реанімобіль в честь одного із загиблих воїнів АТО  – Руслана Юрчишина з Прикарпаття з позивним «Космос». Руслан Юрчишин був снайпером Нацгвардії. Поранення отримав  на фронті, під час вибуху міни в Мар’їнці,  лікувався в Греції, однак внаслідок завданих на війні травм помер.

Під час відправки автомобіля була присутня мати загиблого бійця

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator