Home / Без категорії / «Об’єднання добровольців»: вшанування пам’яті жертв Голодомору

«Об’єднання добровольців»: вшанування пам’яті жертв Голодомору

Київ, Львів, Одеса, Харків. У всіх українських містах, де є дипломатичні представництва Російської Федерації, бійці та активісти «Об’єднання добровольців», а також представники «Всесвітнього Руху Патріотів України» прийшли під стіни посольства та консульств, аби нагадати росіянам хто ж винен у смертях мільйонів українців. Вони принесли із собою плакати з надписами «Голодомор 1932-1933. Пам’ятаємо. Помстимось» та «Тоді їх міг врятувати хліб – тепер нас врятує пам’ять».

«Люди загинули лише за те, що вони були українцями, – говорить керівник «Об’єднання добровольців» Олена Живко, – Їх не могла зламати система, їх заморили голодом. Тому ми маємо пам’ятати не лише про те, що стався геноцид українського народу, але й пам’ятати про те, хто винуватий у ньому. Ми маємо нагадувати винуватцям трагедії, що це саме вони заморили мільйони людей – від немовлят до немічних бабусь. А що робимо ми? Ми ставимо свічку, а в той час розмовляємо російською. Ще до 2014-го року, поки не почалася відкрита окупація, ми вважали росіян братами. Які ж вони брати? Історія чітко дає зрозуміти хто ми, а хто наш ворог. Ворог, який і понині готовий прийти в нашу домівку та вбити нас».

Нагадаємо, що в Україні в четверту суботу листопада традиційно вшановують пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій.

У ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР. Йому передувала насильницька колективізація сільських господарств, «розкуркулення» селян, хлібозаготівельна кампанія, масовий терор на селі.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator