Home / Без категорії / Депутати-сепаратисти намагаються захопити владу на Миколаївщині.

Депутати-сепаратисти намагаються захопити владу на Миколаївщині.

Колишні комуністи та регіонали (якщо вони бувають колишні), а нині представники Опозиційного блоку, намагаються відправити у відставку голову обласної ради Миколаївської області Вікторію Москаленко. Це вже сьома  невдала спроба прихильників «русского міра» повалити демократію в області. Цього разу ситуація дійшла до абсурду: 26 листопада депутати-русофіли зініціювали 30-ту позапланову сесію, яка мала пройти без Москаленко. Потім надійшла новина, що приміщення заміновано, а представники громадських організацій та добровольці зірвали засідання викриками «Ганьба» не даючи завершити виступ  екс-регіоналці Тетяні Демченко (яка в минулому сама була на посаді голови облради, і дуже хоче повернутися на пригріте місце). Та це не завадило змовникам зібратися за закритими дверима та спробувати заручитися підтримкою губернатора Олександра Стадника…

Цього разу все, нібито, обійшлося: засідання так і не відбулося, а губернатор обіцяв розібратися в ситуації. Проте сепаратисти й надалі шукають підтримки серед депутатської когорти, підмовляють та підкуповують, переманюють на свою сторону.  Неодноразово від  депутатів-сепаратистів лунали погрози в бік Вікторії Москаленко, націоналістичних сил та ветеранів АТО. І це жахливо. Нагадаємо, саме з таких змов та розповсюдження проросійських настоїв розпочалася війна на Сході.

Найбільший агітатор та провокатор – Микола Скорий. Це, до речі,  якраз той депутат,  через якого активісти та добровольці цього дня  прийшли до обласної ради в Миколаєві, і по суті за якого і скликали позачергову сесію. Чим же ж він такий особливий? Насправді,  Скорий дуже рідкий гість на засіданнях облради, чи то зайнятий такий, бо є керівником єдиного в області колгоспу «Прометей», чи якісь інші причини, але  цього скликання він не був тут 4 роки,  з’явився тепер, два тижні тому і 26 листопада теж був присутній.

Чим він зачепив добровольців та активістів (а загалом мав би зацікавити СБУ, прокуратуру та й всіх свідомих українців загалом)? 3 грудня 2015 року “свіженькі” депутати вперше прийшли до сесійної зали та розсілися по своїх місцях за фракціями. Традиційно засідання розпочиналося з Гімну України. Проте “перефарбований” у депутата-демократа комуніст Микола Скорий не спромігся піднятися з тепленького крісла, наче коріння в нього пустив. Депутат Скорий демонстративно залишився сидіти і під час звучання гімну наприкінці засідання, попри зауваження тодішнього першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука. Такої неповаги на сесіях ніхто собі не дозволяв. Тоді ж новину про комуніста гостро сприйняли миколаївці. Нардепи та “свободівці” написали звернення до СБУ. Депутати облради колегу засудили. “Наш край” назвав вчинок Скорого ганебним і зневажливим: “він не має право з такими принципами бути депутатом облради”. Волонтер Андрій Закусілов, який також є депутатом облради, радив Скорому поїхати в АТО. Навіть члени фракції “Нова держава” оцінили вчинок свого депутата негативно. Тоді ж прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом публічної наруги над Державним Гімном України, але видно свого логічного завершення ця справа так і не дочекалася.

За цей час комуніст Скорий настільки “сумлінно” ставився до своїх обов’язків депутата щодо відвідання сесій та депутатських комісій, що депутати майже забули, який він на вигляд. Голова аграрної комісії облради депутат Юрій Кормишкін у жовтні минулого року звернув увагу, що Скорий прогулює засідання і його виключили  зі складу комісії.

З’явився Микола Скорий в обласній раді майже через рік 29 листопада 2016 року. І знову розгорівся скандал. Депутат відверто назвав прапор України бандерівським та зізнався, що йому рідний лише комуністичний: “Ви вибачте, коли я дивлюся на той бандерівський прапор, я його не рву, але мені боляче. Патріоти стояли, трималися за серце, а потім руку до сонця, ви знаєте цей жест ці лозунги. Не чіпайте мене. Ви хочете, щоб у вас був цей прапор, то нехай буде. Німців з цим прапором у Львові зустрічали. Я комуніст, у мене є своя партія, свої прапори”, – сказав Скорий, забувши, втім, уточнити, скільки під “його прапором” безвинних людей було закопано в землю, та під чиїми прапорами домовлялися про початок Другої світової Молотов з Ріббентропом.

СБУ повідомили депутатів та місцеві ЗМІ  , що Скорого допитають у справі за статтею “Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу”.  Але якимось чином слідчі не знайшли ознаки злочину. Проте, будь який українець розуміє, що наруга над державними символами має бути покарана. Ми не можемо залишити це так. Це неприпустимо, так Миколаївська область може перетворитися на ДНР чи ЛНР.

Саме з метою позбавлення Скорого депутатських повноважень  і прийшли українські патріоти до обласної ради 26 листопада цього року.  Проте, русофоб вже не може уявити свого життя без депутатаського посвідчення, бо є  депутатом  Миколаївської обласної ради 5 та 6 скликань від Комуністичної партії України, та 7, 8 скликань від фракції політичної партії “Нова держава” (Опоблок).

З Вікторією Москаленко в Скорого давній конфлікт, адже голова облради є демократкою та щирою українкою, допомагає бійцям на фронті та підтримує атовців в тилу, тому опоблоковець вирішив заручитися підтримкою губернатора. І в той час, коли спецслужби шукали в приміщенні вибухові пристрої  Скорий просив Олександра Стадника захисту, оскільки афера по зняттю Вікторії Москаленко, а натомість, висунення кандидатури Тетяни Демченко (яка є соратницею по партії) на посаду голови не пройшла.

Чому саме при новій владі  на Миколаївщині так оживилися колишні соратники Януковича? І як вважають миколаївці Демченко вже час на пенсію, не можна допускати пропутінських узурпаторів до влади,хоч вони вже міцно зачепилися в регіоні та стають на захист одне одного. Олександр Ясинський, Максим Невенчаний,  Тетяна Демченко та Микола Скорий – це ще та гоп-компанія.  Перші обидва вже давно мають славу давно прославилися про путінськими шабашами та постійними конфліктами з українськими патріотами, котрі не допускають розповсюдження москальських настроїв в регіоні. Якщо Ясницький під час комісії може сказати до голови обласної ради «Закрий рот, тут я говорю», то Невенченай за трибуною виступає російською, а з активістами окрім мови матюків, таке враження, іншої не знає.  Неодноразово ці двоє були причетні до кримінальних справ, проте гроші та зв’язки допомогли вийти сухими з води.

А вчора, як повідомили місцеві ЗМІ в кабінеті голови обласної ради миколаївської області було проведено обшук, після чого вище згадані молодики-депутати з’явилися до Москаленко з вимогою зібрати сьогодні позачергове засідання, оскільки попереднє було зірване. Чути про законну процедуру підготовки до зібрання депутатів русофоби не бажали, а просто поставили очільницю області перед фактом.

Націоналістичні сили повинні об’єднатися, щоб в будь-якому разі вижити це проросійське кодло з Миколаївської обласної ради, не допустити москальських закликів для позбавлення суверенності нашої Батьківщини.

 

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator