Home / Без категорії / Андрій Садовий: «Русский мир» проти українських добровольців. Відповідь Олени Живко на фейки від ЗМІ міського голови

Андрій Садовий: «Русский мир» проти українських добровольців. Відповідь Олени Живко на фейки від ЗМІ міського голови

Я, та очолюване мною «Об’єднання добровольців», дуже довго вагалися чи відповідати якось на статтю «Фальшиве життя Олени Живко», яку кілька днів тому активно почав розганяти ресурс «Zaxid.net», що належить дружині міського голови   Львова Катерині Кіт-Садовій.

Річ в тім, що вона складається виключно з фейків, маніпулятивної брехні та відвертої жовтизни. Це не лише принизливе порпання у приватному житті, чого не дозволить собі жодне авторитетне ЗМІ, але й звинувачування мене у так званих «візових аферах», підробці диплому тощо.

Відтак, я добре розуміла, що коли розпочну спростовувати викладену інформацію, то автоматично опущуся до рівня кишенькових пропагандистів Андрія Садового. Це з одного боку. А з іншого – як коментувати те, чого нема? Це така ж сама вдячна справа, як доводити кремлівським пропагандистам, що українські бійці не розпинали маленького російського хлопчика та не робили консерви з бурятських танкістів.

Та, зрештою, зважаючи на те, що протистояння між «Об’єднанням добровольців» та мером Львова дуже давнє, а після такого матеріалу воно точно не завершиться, я прийняла для себе рішення все ж таки розкласти деякі крапки над «і».

Отже, одразу хочу зазначити, що війна між бійцями АТО та Андрієм Садовим виникла не на порожньому місці. Непорозуміння між нами розпочалося одразу тоді, коли міський голова у час війни активно почав просувати у місті ідеологію «русского мира».

Це не лише концерти за гроші кремлівського олігарха Михайла Фрідмана і палка дружба з ним, але й карта з так званими «народними республіками» ЛНР та ДНР, яка дивним чином з’явилася під час Львівського безпекового форуму (за що згодом Андрій Садовий давав пояснення СБУ), активний розвиток проросійських структур, які працюють у місті за гроші кума Путіна – Віктора Медведчука.

Звісно, що ми не могли закрити на все це очі і в результаті наші бійці ставали героями псевдо розслідувань з боку ЗМІ Садового. Останньою краплею став матеріал «Ідентифікація тітушок», де бійців АТО звинувачували у замовних акціях проти міського голови і пропонували читачам впізнати їх. Нагадаю, це сталося після того, коли ми приїхали пікетувати засідання суду, де визначався розмір застави для Садового, якого підозрювали у корупції.

Опісля справа дійшла до мене, як до керівника організації, і так з’явилася стаття «Фальшиве життя Олени Живко».

Отже, у чому на думку журналістів «Zaxid.net» полягає мій фальш? У тому, що я, насамперед, сфальсифікувала диплом юридичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Але ж, друзі мої, річ в тім, що жодного дня у цьому ВУЗі я справді не вчилася і документи туди ніколи не подавала. А свідоцтво на право зайняття адвокатською діяльністю отримала на підставі інших дипломів, які легко перевірити в базі єдиного реєстру. Щоб і ви самі переконалися в цьому – додаю виписку з нього. Там чітко вказано, що я закінчила Приватний вищий навчальний заклад «Львівський університет бізнесу і права». Також додаю і сам диплом.

Та, мабуть, писакам Андрія Садового видніше. Бо джерела, на які вони посилаються, справді серйозні. Додам відповідний шматочок з їхньої статті:  «К нам обращались от имени этой телки. Просили срочно сделать диплом магистра юрфака КНУ. Люди были серьезные. Наши парни взяли этот заказ…»

Та, знаєте, мене все це не дивує анітрішки. Добре розумію, що вже цього року пройдуть місцеві вибори і Андрій Садовий знову йтиме на посаду мера. А наші акції та пікети для його рейтингів точно не на руку. Саме тому він дасть вказівку своїм журналістам написати будь-що, аби очорнити не лише моє ім’я, але й ім’я організації, яку я очолюю.

Також переконана, що в цьому йому допомагають російські спецслужби. Спецслужби країни, де наша організація давно заборонена, як ворожа. Бо як інакше пояснити, що у писак з «Zaxid.net» з’явилися фотографії, які існують лише в моїй електронній скриньці? Невже вони самі зуміли зламати її? До речі, за фактом цього злочину я сьогодні звернулася з відповідною заявою до поліції.

Усю цю брудну кампанію вважаю нічим іншим, як перешкоджанням моїй адвокатській діяльності та тиску на мене, як на громадського діяча. Чекаю реакції Національної Асоціації Адвокатів України, оскільки такі звинувачення підривають не лише мій авторитет, але й цієї організації та всієї адвокатури України.

Самому ж Андрію Садовому хочу сказати одне – Андрію Івановичу, якщо ви думаєте, що зможете виграти у цьому протистоянні, то глибоко помиляєтеся.

У той час, коли наші хлопці б’ють ворога на сході – ми будемо бити вас тут. Бити, звісно, у переносному, а не прямому значенні.

Бо ні «русский мир», який ви так любите, ні корупція, яку ви так старанно плекали в нашому місті, більше не пройдуть. Як і не пройде ваша брехня і мабуть, що вроджена наглість.

Звісно, що ми не хочемо діяти вашими методами і ритися у брудній білизні, але якщо зробимо це, то люди, які голосували за вас, повірте, будуть вражені.

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator