Home / Новини / Визнати добровольців! Депутати Рівненської обласної ради звернулися до керівництва держави

Визнати добровольців! Депутати Рівненської обласної ради звернулися до керівництва держави

На останній сесії Рівненської обласної ради, за ініціативи місцевого осередку «Об’єднання добровольців», депутати зробили два звернення до президента України, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України. У першому з них депутати вимагають від керівників держави підтримати прийняття законопроекту №7190.

«З початку російської агресії, у непростий для України час, коли були деморалізовані Збройні сили України, Служба безпеки України, органи МВС, у добровольчі підрозділи самоорганізувалася значна кількість кращих синів України. Вони одними з перших вступили в боротьбу з підрозділами армії Російської Федерації та бандитськими формуваннями так званих «ЛНР» та «ДНР».

Велика кількість бійців добровольчих батальйонів зазнали поранень та загинули в боротьбі. Прикро, що на четвертий рік війни сім’ї тих, хто загинув і тих, хто отримав поранення, до цього часу не отримали ні компенсацій, ні соціальної допомоги, ні державного захисту. Вважаємо це несправедливим і вимагаємо від керівництва держави прийняти законопроект №7190, підготовлений народними депутатами України, обраними від патріотичних організацій. Саме він з юридичної та правової сторони дасть можливість отримати захист для тих, хто захищав і сьогодні захищає Україну в лавах Української Добровольчої Армії, Добровольчого Українського Корпусу, Правого Сектору, батальйону Айдар, батальйону ОУН та інших військових формувань.

Визнання добровольців – справа честі кожного!» – йдеться у листі депутатського корпусу.

Також на сесії обласної ради було прийнято звернення щодо діяльності телеканалу «Інтер». Зокрема, депутати вимагають перевірити його на предмет розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі, а також звинувачують інформаційний ресурс у насаджуванні і пропаганді в Україні ідей «русского мира».

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator