Home / Новини / У Львові вчетверте зібралися на світовий антипутінський протест

У Львові вчетверте зібралися на світовий антипутінський протест

Сьогодні Львів’яни підтримали четверту всесвітню акцію протесту проти кремлівської агресії в Україні “Stop Putin’s War in Ukraine 4.0 ”. Кілька десятків активістів та містяни зібралися на центральні площі міста біля пам’ятника Тарасу Шевченку аби висловити протест окупаційним діям Росії на території нашої держави. Активісти тримали в руках транспоранти: «Stop Putin», «Українці, припинимо війну разом», «121 український захисник досі перебуває в полоні», а також плакати з жертвами російської агресії як в Україні, так і в Сирії.
«Головна мета акції залишається незмінною – показати важливість єдності і солідарності з Україною, а також – закликати увесь світ посилити тиск на Росію. Ми підтримуємо акцію, яку організовують люди далеко за межами України. Ми не можемо забувати про тих, хто зараз в полоні. Ми мусимо показати Росії, що в нас є сила і мужність. Ми мусимо достукатися до Європи, до дипломатів, щоб вони прийняли наші вимоги», – зазначив у промові активіст НР «ДІЯ» Львівщини та боєць Української добровольчої армії Роман Святошенко.
Далі він зачитав вимоги, що їх активісти ставлять перед світовою дипломатією. Подаємо їх у повному обсязі:
1. Вивести усі іноземні збройні формування, військову техніку, а також найманців з території України (включно з Кримом) під наглядом ОБСЄ. Роззброїти всі незаконні групи. Відновити повний контроль над державним кордоном з боку України у всій зоні конфлікту, згідно з п.п.9-10 Мінських угод від 12.02.2015р. і резолюції Генасамблеї ООН від 16.11.2016р.
2. Збільшити спостережну місію ОБСЄ до 24 годин на добу, сім днів на тиждень, та допустити її до частини українсько-російського кордону, яку Україна тимчасово не контролює, тому що російсько-сепаратистські війська припиняють атаки тільки тоді, коли спостерігачі ОБСЄ присутні на фронті.
3. Негайно звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб (включаючи українських полонених, військових та цивільних, що незаконно утримуються на территоріях Криму, Донбасу і країни-агресора Росії, а також громадян інших країн), які знаходяться під арештом за політично мотивованими і сфабрикованими звинуваченнями —
згідно з п.6 Мінських угод від 12.02.2015р.
4. Звільнити тимчасово окуповану країною-агресором Росією територію Криму і Севастополю, згідно з резолюцією Генасамблеї ООН від 16.11.2016р.

Паралельно нині акція відбулася у 50-ти містах у 13-ти країнах світу на чотирьох континентах. В Україні четверту акцію “Stop Putin’s War in Ukraine ” традиційно організовує Національний рух «Державницька ініціатива Яроша». У нас вона пройшла в 27 містах: Києві, Одесі, Хмельницькому, Житомирі, Тернополі, Херсоні, Дніпрі, Луцьку, Слов’янську, Шостці, Рівному, Кропивницькому, Кролевці, Краматорську, Коцюбинському, Черкасах, Запоріжжі, Чернівцях, Чернігові, Балті, Івано-Франківську та Львові. Власне на Львівщині, окрім обласного центру, “Stop Putin’s War in Ukraine 4.0 ” також відбулася ще й у Жовкві, Городоку, Бродах, Бориславі, Хирові та Дрогобичі.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator