Home / Відео / Організатори акції “Стоп Путін! Стоп війна!” проведуть серію круглих столів у країнах Євросоюзу на підтримку звільнення українських полонених в ОРДЛО (відео)

Організатори акції “Стоп Путін! Стоп війна!” проведуть серію круглих столів у країнах Євросоюзу на підтримку звільнення українських полонених в ОРДЛО (відео)

Київ. 23 травня. УНІАН. Міжнародний рух «Всесвітній рух патріотів України», що є організатором всесвітньої акції «Стоп Путін! Стоп війна» проведе серію круглих столів у країнах Євросоюзу на підтримку звільнення українських полонених в ОРДЛО. Про це йшлося під час круглого столу в УНІАН на тему: «Полонені – шляхи вирішення проблеми, юридична допомога, міжнародний досвід». У своєму виступі волонтер і адвокат Олена Живко зауважила, що «круглий стіл у Києві – це перший етап міжнародних круглих столів, наступні етапи – це круглі столи в Берліні, Парижі та Латвії. Організаторами цього заходу є Всесвітній рух патріотів України, який організував українців, діаспору зі всього світу, і у багатьох країнах світу проходять неодноразові акції «Стоп Путін! Стоп війна». Люди всього світу показують, що вони йдуть в унісон з тими подіями, які відбуваються в Україні, вони підтримують українців». «Ми дбаємо про наших поранених воїнів, допомагаємо їм в лікуванні, ми оплакуємо загиблих воїнів, але частина суспільства забула про тих, хто в полоні, про той важкий тягар, який несе ціла сім’я, тобто це не просто людина, це чийсь син, це чийсь чоловік, чийсь батько», – додала Живко. Також вона зауважила, що організатори акції жодним чином не втручаються безпосередньо в процес обміну полоненими. “Для цього у нас є спеціальні державні органи, які мають над цим працювати. Сьогодні ми хочемо підняти це питання, щоби суспільство заговорило про цю проблематику, якщо про цю проблематику розпочнуть говорити, то буде більше шансів, що вона почне вирішуватись, власне тому ці круглі столи будуть проходити у Європі, щоби це питання піднімалося”, – акцентувала волонтер Олена Живко. У свою чергу керівник Всесвітнього руху патріотів України Ірена вон Бург заявила, що наступний круглий стіл буде проведений в Парижі. “Він вже узгоджений, пізніше він буде також в Латвії, ми будемо звертатися до Сенату. Ми проводили акцію «Стоп Путін! Стоп війна» по всьому світі, було більше 70 країн, виходили українці зі всього світу і ми ніколи не забудемо про наших полонених, які знаходяться в ОРДЛО”, – підкреслила Ірена вон Бург. В рамках круглого столу були обговорені ідеї про те, як зробити більш ефективним процес визволення українських заручників та був презентований відповідний тематичний відеоролик «Життя в очікуванні». «Творче об’єднання допомогло нам створити відео, яке ми плануємо возити на ці круглі столи, і намагатимемося передати ті відчуття, які супроводжують людей, що перебувають в полоні», – зазначила волонтер і адвокат Олена Живко. Вона зауважила, що вірш до цього ролику написав український письменник та поет Сергій Жадан, а музику – гурт «Театр пісні «Джерела».
Джерело: УНІАН

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator