Home / Новини / На «нульовій» позиції

На «нульовій» позиції

12 бійців Тероборони Львівщини воюють в ОТГ УДА «Волинь» поблизу Маріїнки

поз0

12 бійців Територіальної оборони Львівщини при Українській добровольчій армії Яроша зараз несуть службу в окремій тактичній групі УДА «Волинь». Цей добровольчий підрозділ дислокується поблизу Маріїнки, на самій лінії розмежування – так званій позиції «нуль».  ОТГ створена минулого року. Керує формуванням, командир «Тихий». «Зараз «Волинь» утримує позиції  під Маріїнкою.  Їх ми тримаємо разом з ЗСУ. «Зесеушники» нас підтримують вогнем коли потрібно. Також, на підмогу нам інколи приїжджає ще штурмова група добровольців комбата «Чорного», – каже  боєць територіальної оборони Львівщини та ОТГ «Волинь» Іван, позивний «Україна».  1

Доброволець розповідає, на їхніх позиціях зараз  по-справжньому гаряче, їх обстрілюють щодня, починаючи з шостої вечора і до ранку. Вдень «працює» снайпер. До розташування ворога 250 метрів. Окупанти засіли в покинутій кінній фермі, звідти і ведуть вогонь. «Щодня без винятку війська окупанта ведуть обстріл наших позицій з тяжкої стрілецької зброї. Обстрілюють нас також з мінометів 120 калібру та танків. Танки російські – Т-72. Бачили на одному навіть прапор Росії. Цей танк проводив обстріл наших позицій з відстані 700 метрів. Однак, після того, як він відстрілявся, ми його накрили у відповідь пострілами з РПГ. Більше він біля наших блокпостів не появлявся», –  пригадує «Україна».

Аби підняти бойовий дух бійців, в розташування «Волині» часто навідується Провідник Української добровольчої армії Дмитро Ярош. Дуже допомагають і волонтери. Зокрема, вони повністю забезпечують добробат харчами.

Хоча «Волинь» на передовій дислокується ще з початку вересня минулого року і постійно перебуває під обстрілами, втрат серед його бійців, зі слів Івана, на щастя, нема. Зараз доброволець перебуває разом із побратимами на ротації, у Львові. Однак, вже невдовзі 12 тероборонівців з Львівщини знову поїдуть на «нульову» позицію  під Маріїнку, адже «Волині» потрібні будуть свіжі бійцівські ресурси.

viber image

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator