Home / Відео / Любомир Павлик призначений керівником тероборони Львівщини при УДА

Любомир Павлик призначений керівником тероборони Львівщини при УДА

ShevronКерівником Територіальної оборони Львівщини при Українській добровольчій армії призначено Любомира Павлика. Представив загалу нового очільника начальник штабу Української добровольчої армії Сергій Ільницький, позивний «Сокіл». Він вручив Павлику зелений бойовий шеврон УДА, наголосивши, що право носити такі шеврони мають лише ті, хто приймав участь у бойових діях на Сході держави. Друг «Сокіл» також побажав новому очільнику ТОЛ з гордістю носити цей шеврон.
Любомир Павлик – колишній військовий. В армії – з 1990 року. Проходив службу в 80-ій Окремій аеромобільній десантній бригаді. В складі миротворчих військ виконував місії в Кувейті та Іраку. З травня 2014 року в лавах добровольчого батальйону «Шторм» боронив державу від окупанта у зоні АТО – брав участь у бойових зіткненнях на Луганському напрямку.
«Про себе багато говорити не люблю. Краще хай за мене говорять мої вчинки та колеги», – зазначив Любомир Павлик під час прес-конференції, на якій відбулося призначення.
Загони територіальної оборони при Українській добровольчій армії – це добровольчі формування, основна мета яких – підготовка населення в межах своїх населених пунктів до ймовірної агресії ворога. В цих загонах людей навчатимуть азів військової справи та польової медицини.
«Ми взяли за основу досвід європейських країн, а саме – Союзу оборони Естонії «Kastelit», де добровольчий рух, розпочинаючи з 90-х років отримав державну підтримку і з 1991 року – це добровольче формування працює разом зі Збройними силами для захисту суверенітету своєї держави», – зазначив Сергій Ільницький. Разом з тим, він наголосив, що діяльність загонів тероборони спрямована не на противагу Збройним силам України, а покликана допомогти державі мати потужне військо, а також – свідомих громадян які можуть захистити свою державу.
«Основне завданням тероборони – зробити місто та область безпечними для громадян, а громадян – освідченими. Ми проживаємо в країні де йде війна і де сусід – агресор. Ніхто не знає як, коли та наскільки просунеться ця війна. Ми маємо бути готові. Для цього і створені загони тероборони, де військові, які пройшли на практиці найважчі бої – надають ці навики людям. Раді будемо навчати всіх: як студентів, так і літніх осіб», – зазначила кординатор Національного руху «Державницька ініціатива Яроша» Олена Живко.
В мирний же час, зазначила Олена Живко, загони тероборони виконуватимуть потрібні соціальні функції: забезпечуватимуть громадський порядок на вулицях, допомагатимуть охороняти держкордон, державні та комунальні об’єкти. Допопомагатимуть також відповідним службам долати наслідки пожеж та стихійних лих. Також важливою функцією ТО – є патріотичне виховання молоді.
Усім, хто має бажання записатися у лави Тероборони Львівщини при УДА, можна звертатися за адресою: м. Львів, пл. Міцкевича, 8/2, 4 поверх .

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator