Home / Новини / Фермери та землевласники під стінами ЛОДА вимагали продовжити мораторій на продаж землі

Фермери та землевласники під стінами ЛОДА вимагали продовжити мораторій на продаж землі

DSC_5176Асоціація фермерів та землевласників і Комітет національної дії прийшли з пікетом під Львівську облдержадміністрацію. Близько півсотні активістів вимагали у влади  продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Пікетувальники тримали в руках плакати з написами «Ні – земельній мафії», «Геть корупцію зі сфери земельних відносин», «Продаємо землю – втратимо майбутнє», «Ні – розпродажу рідної землі», «Не дозвольте продати свою Батьківщину».

Аналогічні пікети пройшли у більшості регіонів України. Свої вимоги протестувальники скерували до центральної влади. Вони закликають народних депутатів вже на першому ж  пленарному тижні продовжити мораторій на продаж сільськогосподарських земель до 2022 року.

«Зняття мораторію розв’яже руки олігархам та великим корпораціям які на сьогодні хочуть знищити дрібного фермера скупивши всю землю за допомогою  корупційних схем. Фактично цю землю вже вони скупили, але не можуть продати, не можуть виставити на аукціони великими лотами бо заваджає мораторій. Ми не хочемо щоб Україна стала сировинним  придатком для арабів, китаю, європи. Вони хочуть  знайти тут дешеву робочу силу і використати нашу землю. На нас тиснуть через міжнародний валютний фонд погрожуючи невидачею чергового кредиту і вмагають скасувати мораторій та запровадити ринок землі», – каже голова Асоціації фермерів та землевласників Львівщини Ярослав Кардаш

Водночас Ярослав Кардаш зазначає, що фермери виступабть не проти ринку землі. Вони просто хочуть щоби він був цивілізований та європейський.

Також пікетники виступають за обмеження площ землекористування в одних руках – до 500 га на одне фермерське господарство. Інакше, земля, яка є в руках латифундій де-факто, буде відразу переоформлена і перепродана, внаслідок чого українці взагалі не зможуть створювати фермерські господарства, бо не витримають конкуренції з великими землевласниками.

Заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський який вийшов до пікетників запевнив , що обласна влада підтримує їхні  вимоги і звернеться з відповідним листом до центральної влади. «Ми стоїмо разом з вами на позиціях того, щоби розвивати особисті фермерські господарства, і політика Львівської ОДА й надалі буде спрямована, щоби їх підтримувати», – запевнив він.

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator