Home / Новини / В центрі Мукачева розгорнули фото виставку присвячену подіям у Іловайську.

В центрі Мукачева розгорнули фото виставку присвячену подіям у Іловайську.

Цими вихідними у центрі Мукачева  відбулася презентація документальної фотовиставки чотирьох фотографів, які були в місті Іловайську у серпні 2014 та зберегли історію тих кривавих днів у світлинах. На виставці були представлені фотографії Саші Глядєлова, Макса Дондюка, Макса Левіна та Маркіяна Лисейка.

“Зараз нікого не здивуєш фотографіями. Особливо у розпал передвиборчої кампанії. Та сьогодні не про політику.Дякуємо пані Олена Живко, за те, що на шостому році війни їй не байдуже… За те, що з її ініціативи, нею ж і проведений чудовий просвітницький захід – документальна фотовиставка “На спомин про Іловайськ”. Виставка відвідала не одне українське місто. І сьогодні черга славного міста Мукачево. Пані Олена, цією фотовиставкою показала один із моментів Українсько-російської війни. Важкий, трагічний і болючий момент нашої історії – вихід військ з Іловайського котла. Олена Живко нагадала всім, що війна триває досі, і що герої серед нас. Бо навіть сьогодні серед світлин з того самого Іловайського “передка”, задумано гуляли рядові та офіцери ветерани АТО/ОСС. Добровольці Айдару, Донбасу, ПС, 128 бригади… ті хто за покликом серця теж покинув найзахіднішу область і вирушив на схід, бо кожен метр української землі – це наш спільний дім. Дякуємо Олені Живко, що мукачівці мали змогу переглянути справжню військову фотохроніку. І подякуймо військовим та добровольцям, що мукачівці бачать війну лиш на фотографіях…. Слава Україні!!!!” – поділився враженнями про фотовиставку учасник бойових дій Руслан Каганець.

“Я  маю за честь презентувати неймовірні роботи фотографів які були в Іловайську – Саші Глядєлова, Макса Дондюка, Макса Левіна та Маркіяна Лисейка. Це вони зберегли для нас память про ці події. А я цю память розвожу по містам. Я вражена як тепло та з якими емоціями нас зустріло Мукачево” – зазначила організатор виставки Олена Живко.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator