Home / Новини / У Львові роздають сепаратистську символіку

У Львові роздають сепаратистську символіку

Сувенірні магніти з надписами «Я горжусь, что я не укроп» і «Люблю Донецк», а також обкладинки для паспортів та інших документів з символікою терористичного утворення «ДНР». В це важко повірити, але таку продукцію роздавали не на вулицях Донецька чи Луганська, а в українському Львові. Зі скаргами про це до представників ГО «Об’єднання Добровольців» звернулися мешканці вулиці Наукової. За їхніми словами така ситуація виникає не вперше. Невідомі особи або роздають сепаратистську символіку львів’янам, або залишають її у місцях масового скупчення людей.
«Ми бачимо, що уся сувенірна продукція, яка потрапила до нас має дуже якісну поліграфію. На це однозначно затрачено величезний ресурс, бо ті ж самі магніти коштують не дешево і в кустарних умовах їх виготовити просто нереально. Тобто, це спланована акція. Тому, нам насамперед цікаво де саме виготовляли отаку «сувенірку» — безпосередньо тут, у Львові, чи завезли з якогось іншого регіону. В будь-якому випадку ми постійно спілкуємося з місцевими мешканцями і тримаємо цю справу на контролі», — зазначила керівник ГО «Об’єднання Добровольців» Олена Живко.
Нагадаємо, це уже не перший випадок коли у Львові поширюють антиукраїнські матеріали. Не так давно СБУ порушило кримінальне провадження за ознаками розпалювання національної ворожнечі у газеті Російського культурного центру у Львові — «Русский вестник». Зокрема, у виданні, яке продукували фактично у самому центрі міста, бійців ОУН-УПА називали «нацистскими прихвостнями», а також возвеличували Сталіна, називаючи його «Богом даним нам правителем». Деякі уривки зі статей викликають особливе обурення: «Теперь настало время реабилитировать Сталина… Да, Сталин нам дан Богом, он создал такую державу, которую сколько не разваливают, а не могут до конца развалить…», «…С вероятностью 99% Россия опять не явится на войну. Воевать придется с армиями ДНР/ЛНР, которые могут получить усиление за счет населения освобождаемых регионов. То есть война останется гражданской».

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator