Home / Новини / «Садового — на смітник, прокуратуру – до відповідальності!»

«Садового — на смітник, прокуратуру – до відповідальності!»

Десятки представників «атошних» організацій  прийшли з протестом до Львівської обласної прокуратури

Бійці та активісти «Об’єднання добровольців», «Національний корпус», ГО «Рабів до раю не пускають», «Будуймо Україну разом», «Розвиток громади» та «Рух за людські права». Десятки представників цих та інших організацій сьогодні прийшли з пікетом під стіни наглядового відомства. Вони вимагали від керівників прокуратури припинити переслідування  людей за активну громадську діяльність, натомість зосередитися на справах, які є резонансними та давно потребують розслідування. Це Грибовецька трагедія, розкрадання близько трьохсот мільйонів гривень під час вивезення сміття, «Афера століття», коли у місті було приватизовано десятки комунальних підприємств.

«Суть справи в тому, що багато з нас зазнали безпідставного кримінального переслідування тільки за те, що  чесно та завзято захищаємо свою громадянську позицію, гарантовану нам Конституцією. Тільки за те, що говоримо правду – ми потрапили у постійне поле зору правоохоронних органів.

Не важко здогадатися, що задіяна у цьому міська влада та, зокрема, Львівський міський голова Андрій Садовий. Коли активісти-патріоти у цілком правовому полі «відкривають очі» народу на хабарників та корупціонерів, що займають високі посади у нашому місті, то отримують хорошого ляпаса від владних структур у вигляді кримінального переслідування та численні наклепи через ЗМІ, які належать родині Львівського міського голови.

Правоохоронці та органи прокуратури дуже швидко та завзято ведуть «штучно надуті» справи проти активістів і патріотів і при цьому гальмують та не доводять до завершення справи посадовців-корупціонерів. Результати розслідувань по резонансних справах львівських місцевих посадовців досі не оприлюднені, а винні у важких злочинах досі не покарані», — йдеться у відкритому зверненні учасників мітингу.

«Ми обурені, що прокуратура не виконує покладені на неї обов’язки. Не розслідує справи про корупцію, про розкрадання державного майна і коштів міста, а займається переслідуванням активістів. Тому сьогодні ми прийшли сюди сказати, що вони не залякають нас жодними повістками і жодними підробленими кримінальними справами. Нехай не забувають, що в той час, як хлопці воювали на фронті, вони сиділи в теплих кабінетах і заробляли гроші. Якщо ситуація не зміниться, то ми прийдемо сюди в значно більшій кількості і усім тим, хто переслідує активістів доведеться відповідати, а Садовий і його нарешті  опиняться на смітнику», — заявила керівник «Об’єднання добровольців» Олена Живко.

Підтримати своїх побратимів приїхали і активісти з інших регіонів. Зокрема, на пікеті були присутні представники Рівненського обласного осередку «Об’єднання добровольців».

«Чому ми тут? Якщо ми не будемо підтримувати один одного, то хто нас підтримає? Якщо ми самі себе не захистимо, то хто нас захистить? Тим паче, що ми вже зуміли захистити державу, і коли почався тиск на наших побратимів, то  готові докласти всіх зусиль, аби і тут здобути перемогу. Влада, яка сьогодні панує в країні, вона не вічна. ЇЇ час потрохи доходить до кінця. Думаю, що всі це прекрасно розуміють…» — прокоментував свою участь у пікеті керівник Рівненського обласного осередку «Об’єднання добровольців Роман Коваль.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator