Home / Новини / Порошенко дав вказівку не визнавати закон про добровольців лише тому, що він поданий Юрієм Левченко

Порошенко дав вказівку не визнавати закон про добровольців лише тому, що він поданий Юрієм Левченко

На початку військового конфлікту з Росією вони не вагаючись вступили до добровольчих батальйонів і першими стали до бою з окупантами, а тепер змушені виборювати свої права на соціальний захист та державну підтримку. Такі очевидні висновки напрошуються з учорашнього засідання Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та учасників бойових дій, на якому головував нардеп з «Блоку Петра Порошенка» Олександр Третьяков. Комітет детально розглядав багато інших документів, але коли справа дійшла до законопроекту під номером 7190, який підтриманий усіма добровольчими батальйонами і має визнати їх учасниками бойових дій, то цей народний обранець, навіть не  читаючи закон просто взяв і відклав його вбік. Крім того, він навіть не вважав за необхідне покликати на засідання автора законопроекту Юрія Левченка.

«Я переслуховую аудіограму з засідання Комітету і це просто жах. Три з половиною роки добровольці чекають, поки держава визнає їх учасниками бойових дій, але схоже на те, що їхню справу знову відкладають у довгий ящик, а законопроект, який так ретельно розробляли бійці, команда Порошенка хоче замінити своїм, кишеньковим. Крім того, видно, що Третьяков взагалі не розуміє про що йдеться, адже говорить на засіданні про якусь міфічну легалізацію добровольчих батальйонів, а не визнання бійців, як подаємо це ми… Уся ця клоунада проходила з явним порушенням закону, адже Комітет не може одноосібно вирішувати долю нашого законопроекту, це прерогатива виключно Верховної Ради і депутатів. Натомість, Олександр Третьяков дав висновок, що законопроект до Верховної Ради не піде і крапка. Як так? » — прокоментувала ситуацію керівник «Об’єднання добровольців» Олена Живко.

За її словами влада взагалі не ознайомлена з питанням, адже усі обласні ради давно визнали бійців-добровольців учасниками бойових дій на сході країни. Хлопці  уже отримують посвідчення і пільги. Йдеться лише про їх визнання на державному рівні.

На думку Олени Живко  це робиться за безпосередньою вказівкою президента Петра Порошенка і очолюваної ним політсили. Уже видно, що влада хоче змінити законопроект так, щоб потім мати змогу самій вирішувати кого визнавати добровольцем, а кого ні. Кому давати пільги, а кого залишати ні з чим.

«Той варіант, який вони пропонують, це будуть «добровольці на мотузочках». Вони відзначати лише тих людей, які політично служать вірою і правдою. Так не повинно бути і ми цього не допустимо»  — резюмувала Олена Живко.

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator