Home / Новини / Окупований півострів очима дітлахів. У Верховній Раді відкриють виставку малюнків «Мій Крим»

Окупований півострів очима дітлахів. У Верховній Раді відкриють виставку малюнків «Мій Крим»

Мальовничі кримські пейзажі, вітрильники і кораблі, що пливуть відкритим морем, диковинні птахи, пляжі і метушня в портах. Так побачили окупований російськими військами український півострів учасники виставки «Мій Крим», яку організували в Чернігівській області. У ній взяло участь близько шести сотень дітей. Передусім, це переселенці з Криму, Донецької та Луганської областей. Однак, до виставки малюнків мали змогу долучитися і маленькі художники з решти регіонів України.

«Учасників було справді багато, — розповідає керівник Чернігівського осередку «Об’єднання добровольців» Світлана Здор. — Причому, ми спершу навіть розгубилися, які роботи вибрати, адже в кожен малюнок дитина вклала частинку своєї душі. Зрештою, прийняли рішення відібрати сотню малюнків і уже від завтра усі вони експонуватимуться в холі Верховної Ради. Мета конкурсу — показати як сприймають втрату півострова найменші українці. Також, хочемо нагадати усім про анексію Криму, адже уже пройшло чотири роки відтоді, як туди увірвалися російські війська».

Виставку дитячих малюнків організував Чернігівський осередок «Об’єднання добровольців» та ГО «Кримська громада». У Верховній Раді малюнки демонструватимуться до 23 березня.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator