Home / Новини / «Зроблю все, аби чобіт російського солдата не топтав українську землю»… «Правий сектор» мобілізує добровольців

«Зроблю все, аби чобіт російського солдата не топтав українську землю»… «Правий сектор» мобілізує добровольців

«Якщо не ми – то хто? Як не зараз, то коли?». Під таким гаслом у Львові працює мобілізаційний штаб. Ініційований «Правим сектором», сьогодні він збирає чоловіків, готових захищати свою землю від окупанта. Після чергових військових маневрів з боку Росії, перейти в режим загальної мобілізації правосекторівців та всіх небайдужих закликав лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош.

«Набридло слухати брехні наших політиків, які далі розмов не йдуть. Таке враження, що вони підігрують Путіну. Я служив у спецвійськах, у спецбатальйоні . Навчений працювати у тилу ворога і готовий застосовувати свій досвід на ділі. Зроблю все, аби чобіт російського солдата не топтав українську землю. На першому місці для мене – захист моєї держави. І дружина мене в цьому підтримує», – розповідає доброволець-львів’янин Роман. Каже – змалку мав перед собою приклад жертовності та патріотизму і нині, заради дітей, готовий його наслідувати. «Моєму батькові 92 роки. Знаєте, що він сказав коли я оголосив про рішення записатись добровольцем? «Шкода, що я не молодший». Він свого часу сидів у в’язниці разом із митрополитом Андреєм Шептицьким.  Моя мати – зв’язкова, відсиділа 15 років. І я, якщо потрібно, виїду куди потрібно. Наші діти не повинні мучитись і страждати, не повинні бути рабами.  Досить вже», – заявив Роман.

Сьогодні мобілізаційний штаб працює на повну потужність. На заклик правосекторівців відгукуються як молоді хлопці, так і, хто годиться їм в батьки. Вони заповнюють анкету,залишають свої дані та проходять інструктаж. «Переважно це хлопці, віком від 18 до 25 років. Проте є й старші. Судячи із загальної картини, більшість записаних – львів’яни, але дзвонять і з районів. Думаю, після Великодня  процес ще більше активізується», – розповідає комендант мобілізаційного штабу Юрко. Так, каже він, чоловіки, які приходять до штабу, зайвих питань не задають, налаштовані серйозно  та рішуче. Зі Львова добровольці поїдуть у вишкільні табори поблизу Києва.

Мобілізація на Львівщині триватиме доти, допоки буде потреба захищати рідну землю від окупанта. Яку саме місію виконуватимуть набрані добровольці «Правий сектор» воліє наразі не розсекречувати, аби не зашкодити спільній справі.

«Через те, що сьогодні відбувається у східних та південних областях нашої держави, через необхідність негайно ставати до оборони наших земель, оголошено загальну мобілізацію. Неозброєним оком видно, наскільки зараз активізувалась іноземна агентура, наскільки далеко зайшла Росія у своєму прагненні дестабілізувати ситуацію в Україні. Цьому треба дати гідну відсіч», – зазначає лідер «Правого сектору» Львівщини Артем Луцак.

Анастасія Погоріла

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator