Home / Новини / Як львівський беркут зустрічав Правий сектор із АТО – iPress

Як львівський беркут зустрічав Правий сектор із АТО – iPress

Володимир Гласнер
Вночі 12 серпня на групу бійців-добровольців, які поверталися із АТО до Ужгорода для короткого відпочинку після виконання важких бойових завдань, працівниками львівського беркуту було влаштовано засідку. Їх машини були обстріляні, а після зупинки вони жорстко були затримані. Так, в цій спецоперації львівського УБОЗу по затриманню патріотів брали участь саме львівські беркутівці. Ті, які не так давно відчайдушно трощили автівки автомайдану. Цих птахів у затриманні шістьох бійців Правого сектору брало участь під 50 голів. Всі у повному спорядженні, бронежилетах, касках і з автоматами, приїхали на сімох автобусах. Подробиці самого затримання ми вже оприлюднювали, а тепер хочемо розповісти про кілька доволі неприємних моментів, що відбулися після.
Одразу після того, як на хлопців були надіті кайданки, а слідча група почала роздивлятися нашу зброю, беркутівці зайнялися … брутальним мародерством. Ці злочинці у формі правоохоронців почали нишпорити по кишенях та машинах бійців та тягнути у свої машини все, що приглянулося. Вкрали кілька “розгрузок”, відеокамеру, прилади нічного бачення, туристичний топорик, камуфляжі і навіть позривали із форм добровольців шеврони, які нещодавно їм були вручені комбатом у надзвичайно “торжественній обстановці” під мінометним обстрілом в окопах в с.Піски. Нічого святого, навіть речі, залишені на згадку про загиблих товаришів, потягнули. Ну нехай ці талісмани принесуть щастя цим мародерам та їх родинам. Ми і так не зможемо забути про своїх братів.
От такі працівники стоять на захисті законів, саме вони із важливими обличчями розповідали нам про те, що ми не маємо права порушувати закон, навіть, якщо ми порушуємо його задля захисту Батьківщини. Одні це розповідали, а другі в цей час грабували наші машини. Навіть ті невеликі гроші, що залишалися (близько 300 грн) поцупили. Вже після приїзду нашого адвоката, вдалося заставити їх повернути “нічники” та ще якийсь дріб’язок, а більшість вкраденого скарбу беркутівці вже встигли забрати із місця інциденту. На нашому відео є цей момент, коли ці мародери повертають частину вкраденого. І ми ще дивувалися, коли під Торезом “апалченці” розкрадали речі загиблих? Тут, на Заході України працівники міліції роблять те саме.
Детальний список вкраденого львівськими міліціянтами ми не можемо скласти, бо тягнули все, аж до смішного: розікрали труси та шкарпетки, які були з етикетками. Невже так тяжко стало жити у відомстві Авакова?
Звичайно, після повернення нам наших речей, ми складемо список вкраденого та звернемося до прокуратури із відповідною заявою, а наразі просто гидко. Гидко від розуміння того, що в міліції так і залишилися банальні бандити в одностроях і ніяка революція і ні сотня ні тисяча загиблих патріотів не змогла це змінити. Ганьба, громадяни … Ні, не повертається язик назвати їх офіцерами.
pravuj_sektor
джерело: http://blogs.ipress.ua/

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator