Home / Новини / Вирок — здоровий! Бійцеві, який переніс безліч складних операцій, відмовилися надати інвалідність

Вирок — здоровий! Бійцеві, який переніс безліч складних операцій, відмовилися надати інвалідність

У нього вирізана частина кишечника, осколок у голові і ще безліч інших проблем зі здоров’ям. Такий «приємний» спогад залишила по собі україно-російська війна для бійця ДУК «Правий сектор» з позивним «Фєдя».

29 січня 2017 року, внаслідок вибуху міни, доброволець отримав важкі поранення під Авдіївкою. Після цього його побратими, не маючи визнання на законодавчому рівні, взялися виробляти бійцеві цивільну інвалідність. Але і тут одразу ж наткнулися на стіну нерозуміння.

«Ми були змушені їздити кілька разів у Жидачівський район, де у нас була маса проблем. Лише після тривалого оббивання порогів у місцевих кабінетах звідти дали направлення у Галицький МСЕК. Нарешті сьогодні таки відбулася медична комісія, на яку ми так довго чекали. І тут почалося найцікавіше. Коли ми прийшли, то лікарі зухвало заявили — хлопче, ти дякуй Богові, що живий-здоровий, але інвалідності все одно не отримаєш. Мовляв, треба було приходити, поки рани були свіжі… Всі наші доводи про те, що у побратима явні проблеми зі здоров’ям — немає частини кишечника та осколок у голові на членів комісії чомусь не діяли», — розповідає керівник «Об’єднання добровольців» Олена Живко.

Та коли сьогодні на допомогу побратиму оперативно приїхали бійці «Об’єднання добровольців» свою думку медики миттєво змінили. Воїнові без будь-яких зволікань таки призначили третю групу інвалідності.

Таке ставлення до добровольців просто вражає. Ми добре розуміємо, чому нас ігнорують і не хочуть визнавати на законодавчому рівні, але ось такі випадки просто ошелешують своїм цинізмом. Тому заявляємо — якщо і надалі стикатимемося з таким відношенням до добровольців, то терпіти не будемо. Запевняємо чиновників, що на будь-яке хамське ставлення відповідатимемо відповідно.

Також хочемо зазначити, що якщо б добровольці були визнані і мали відповідний статус або хоча б довідку з Антитерористичного центру, то боєць автоматично отримав б статус інваліда війни. Відповідно, була б значно більша пенсія та соціальні пільги. Натомість стикаємося з нонсенсом, що хлопці, які пройшли війну і повернулися з пораненнями, прирівняні до людей, які отримали травми в цивільному житті. Переконані, що сьогоднішній випадок дуже добре ілюструє необхідність прийняття законопроекту №7190, який влада вперто ігнорує уже стільки часу.

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator