Home / Новини / Відновлення українського війська та легалізація добровольчих батальйонів – першочергове завдання “Правого сектора” у парламенті

Відновлення українського війська та легалізація добровольчих батальйонів – першочергове завдання “Правого сектора” у парламенті

Лідер “Правого сектора” про місію у Верховній Раді

YZpkCSia3OQДмитро Ярош балотується в народні депутати по 39 мажоритарному виборчому окрузі з центром у м. Синельниково Дніпропетровської області. Про це провідник «Правого сектора» повідомив на брифінгу біля в ходу в ЦВК, коли йшов здавати документи. Нижче – витяги із розмови Яроша з журналістами.
Ярош щодо виборчого списку «Правого сектора» та мажоритарки
«Список у нас готовий. Список бойовий: ніяких олігархів, нікого іншого нема – хлопці і дівчата всі свої, всі з фронту. Відповідно, я йду по мажоритарному окрузі № 39 на Дніпропетровщині. Там знаходиться наша база. Для мене цей округ є дуже важливим. У зв’язку із війною, я не зможу їздити по всій Україні. Це було би нечесно з мого боку – очолити виборчий список партії «Правий сектор» і постійно перебувати на фронті. Є хлопці, є команда, яка буде їздити, агітувати людей. Тому, думаю все буде нормально».
Ярош щодо місії депутата
«Виборча кампанія ще не почалася, але я вже зустрічався з активами з областей, з різними середовищами. В принципі, сприйняття дуже позитивне, спілкування абсолютно нормальне. В першу чергу, ми говоримо про загальнодержавні речі, бо депутат Верховної Ради – це людина, яка мала би відстоювати інтереси всього українського народу. Однак при цьому, звичайно, що будуть лобіюватися інтереси округу – виділення коштів із бюджету, вирішення економічно-культурних питань і т.д.».
Ярош щодо головного завдання «Правого сектора» у парламенті:
«Перша за все, на моє переконання – відновлення українського війська та легалізація добровольчих батальйонів. Для нас головним завданням є підвищення обороноздатності нашої країни. Тому, зрозуміло, що всі перші законодавчі ініціативи будуть в цьому напрямку – по реформуванню збройних сил, по реформуванню українських спецслужб. Цим будемо займатись із самого початку. Це пакети законів, які у нас вже фактично підготовлені. Окрім того нам справді потрібне політичне прикриття по забезпеченню наших військових підрозділів, а, маючи мандат, зрозуміло, що це буде значно легше робити. Ну і плюс – захист наших бійців, бо на сьогодні Добровольчий Український Корпус «Правого сектора» не має державного статусу і відповідно, ті хлопці, які гинуть чи отримують поранення, вони не забезпечуються державою . От над цим будемо працювати».
Ярош щодо співпраці з іншими політсилами:
«Ми готові до співпраці з державницькими силами, які відстоюють національні інтереси. Врешті, подивимось, хто пройде до парламенту».

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator