Home / Новини / Вічна пам’ять, друже «Міф»!

Вічна пам’ять, друже «Міф»!

radiosvoboda.org_29_6_16_Нині у Львові провели в останню путь зірку Паризької опери та воїна Добровольчого українського корпусу Василя Сліпака, позивний “Міф”. Вихованець львівської хорової школи «Дударик», якого Бог наділив рідкісним голосом – контртенор у 1994 році підкорив Францію. Паризька публіка не змогла залишитися байдужою до таланту українця, тож йому запропонували контакт з тамтешньою оперою та гастролі світом. У Франції він прожив 20 років. І хоча Василь майже весь цей час гастролював закордоном, він ніколи не залишався байдужим до України. В 2004 під час Помаранчевої революції він був на Майдані. Контракт став на заваді участі в Революції гідності  2014-го. Однак, Василь робив все, що міг для своєї держави з-за кордону: пересилав кошти та активно займався волонтеркою. Коли ж чобіт кремлівського окупанта ступив на нашу землю, Василь залишив театр та приїхав в Україну. Він потрапив до лав Добровольчого українського корпусу «Правого сектора» спочатку як волонтер, та вже невдовзі  став кулеметником 7-го окремого батальйону ДУК. Понад два роки Василь воював на передовій, був у найгарячіших токах. 29 червня, у бою поблизу селища Луганське куля ворожого снайпера обірвала життя Василя Сліпака.DSC_9077 (Копировать)

Попрощатися з  загиблим воїном до гарнізонного храму Петра і Павла прийшли тисячі людей серед них як родичі, друзі воїни-побратими, поціновувачі його оперного таланту так і прості львів’яни. Поминальну панахиду співали хлопці з «Дударика» в якому свій творчий шлях починав Василь. Храм та площа перед ним була заповнена вщент. Коли з церкви виносили труну люди зустрічали її оплесками. Багато людей плакали.

«Яким є відчуття коли стоїш біля якогось великого водоспаду ? Відчуття свіжості, чистоти. Таке саме складається враження коли стоїш поряд з Василем. Було відчутно що  це людина великого духу, людина мистецтва – великого мистецтва. Людина цим жила і жертвувала все своє життя мистецтву. І тут потрібно зрозуміти наскільки він усвідомлював велич обов’язку перед Україною, що він залишив мистецтво і пішов на передову щоб виконати свій обов’язок» – так характеризує покійного героя його бойовий побратим капелан Микола Мединський

DSC_9304 (Копировать)

Поховали Василя Сліпака на Полі почесних поховань Личаківського кладовища зі всіма військовими почестями.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator