Home / Відео / «В полон не здаватись»! Оточений терористами, боєць «Білий» загинув сам і забрав з собою на той світ чотирьох ворогів

«В полон не здаватись»! Оточений терористами, боєць «Білий» загинув сам і забрав з собою на той світ чотирьох ворогів

Сьогодні Львів прощався із бійцем «Правого сектора» Володимиром Статієм,  на прізьвисько «Білий». Провести героя в останню путь прийшли рідні, друзі,  побратими-правосекторівці та прості мешканці мікрорайону Рясне-1 в якому мешкав загиблий. Як виявилось, вояк загинув від вибуху гранати. Не бажаючи опинитись в полоні, він підірвав чотирьох терористів, які його оточили. Разом з ними, поклав життя і сам.

«Володя був справжнім героєм і гасло у нього було: «В полон не здаватись». Він часто не одягав бронежилет і носив із собою гранати. Казав, що в бронежилеті йому важко і душно і ще казав – якщо йти з життя, то забирати із собою всіх, хто по нас прийшов. Напад був неочікуваний, у період, коли ми відпочивали. Це сталося о 12 годині дня. «Білий»  підірвав чотирьох терористів, разом із ними загинув і сам. В зоні АТО Володя перебував близько трьох місяців», – розповідає про героя Володимира Статія його бойовий побратим Сашко, позивний «Пуф».   Та додає – в житті «Білий» займався Регбі, грав за місцеву команду «Сокіл». Того ж дня від рук терористів загинула ще двоє бійців із «Правого сектора», один і Миколаївщини, другий – із Херсону.

Сашко переконанй: допоки влада і армія не зрозуміють, що діяти потрібно жорстко, будемо хоронити ще не одного. «Там влада, міліція, «Беркут», всі працюють на ДНР. Чітких вказівок від наших генералів немає, хлопцям- армійцям, які тут з нами воюють, вже просто «планка їде». Вони не можуть там сидіти, хочеться щось робити, а наказу немає. У нас ситуація інша – ми їхнім начальникам не підпорядковуємось, ми – добровольчий батальйон» , – констатує боєць «Пуф».

Поховали Володимира Статія на місцевому цвинтарі у Рясне-2 із всіма військовими почестями. Правий сектор Львівщини висловлює вдячність Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного за допомогу в організації урочистої церемонії поховань.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator