Home / Новини / Створити механізм, коли народ буде владою.

Створити механізм, коли народ буде владою.

«Правий сектор» у Варшаві презентував своє бачення розвитку держави.

Минулими вихідними у Варшаві відбулась зустріч польських мас-медіа із кандидатами на посаду Президента України, їхніми довіреними особами та представниками. Організовували захід «Євромайдан Варшави» та фонд «Відкритий діалог».
«Правий сектор» на зустрічі представляв довірена особа кандидата в президенти Дмитра Яроша Артем Луцак. Петра Порошенка представляла довірена особа Оксана Юринець. Кандидатка Ольга Богомолець вийшла на скайп-зв’язок з присутніми. Натомість кандидат в президенти від ВО «Свобода» Олег Тягнибок замість себе прислав народного депутата Олега Панькевича. Проте останній на прес-конференції присутній не був.

Під стінами Українського дому у Варшаві, де відбувалася зустріч, зібрався пікет з противників «Правого сектора» та «Свободи». За словами очевидців, людей було близько 50-ти. Аби зняти напругу у перерві до них на зустріч вийшов лідер «Правого сектора» Львівщини, довірена особа Дмитра Яроша Артем Луцак. Сторони поспілкувались, обійшлось без конфлікту. «Львівські праві з польськими правими завжди знайдуть спільну мову» – зазначив під час розмови Артем Луцак.

Натомість на прес-конференції говорили про проблеми в Україні, про взаємини із Польщею та геополітичні перспективи обох держав.

До «Правого сектора» з польської сторони було чимало запитань. Зокрема, сусідів цікавило бачення організації і її лідера в плані економічного розвитку, механізми контролю влади та питання територіальних меж держав-сусідок.
«Ревізія кордонів і переділ територій після Другої світової війни є недопустимим. Це наша позиція. Жодних територіальних претензій до Польщі ми не маємо», – заявив під час прес-конференції Артем Луцак. Щодо механізмів контролю влади, то він зазначив – вони повинні повністю знаходитись в руках народу. «Правий сектор» не ставить собі за ціль прийти до влади. Ми повинні створити такий механізм, коли народ буде владою в державі. Він контролюватиме менеджерів, які керуватимуть державою. Неефективних – звільнятиме», – сказав Артем Луцак. Питали польські журналісти і його бачення щодо «Волинської трагедії». На це правосекторівець зазначив, що це справа істориків, політики не повинні на цьому заробляти дивідендів, не повинно бути розбрату між дружнім українським та польським народами.

Після прес-конференції представники «Правого сектора» зустрілися із українською громадою, яка нині проживає в Польщі.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator