Home / Новини / «Правий сектор» на сторожі екологічної безпеки

«Правий сектор» на сторожі екологічної безпеки

Львівщину хочуть перетворити на цвинтар отрутохімікатів. Цьому перешкоджають правосекторівці з Стрия. Натомість місцева міліція стоїть осторонь

То тут, то там по регіоні як привиди з’являються вантажівки та фури, з яких по ночах вивантажують невідомі відходи  та закопують їх в землю. Жидачів, Миколаїв, Моршин, Рясне-2, Стрий… І всюди одна і та сама картина: невідомі машини, невідомі люди , невідомий вантаж та імітація роботи місцевої міліції.

Активісти «Правого сектора» Стрия забили на сполох ще два тижні  тому – разом із місцевою Самообороною на території колишніх військових складів «застукали» як з вантажівок розвантажували мішки, розпорювали їх та висипали невідому суміш просто на землю. Виявилось, що всі «робочі» – колишні ув’язнені, немісцеві, найняті працювати під прикриттям ночі. Правосекторівці викликали міліцію, санстанцію, еменесників. Служби приїхали, проте належної реакції від них чекати було годі. Аналогічна картина відбувалась на місці ще неодноразово протягом двох тижнів. На територію колишніх військових складів заїжджали навіть фури. «Не зважаючи на те, що ми звернулись до правоохоронців, вони і надалі звозили ці всі відходи і закопували. Ми там патрулювали. Що цікаво, як тільки ми подзвонили 102, аби повідомити, що приїхала фура з відходами, через лічені хвилини всі робочі почали розбігатись – хтось попередив їх, що зараз буде. Знов міліція і зову неефективна робота. Мені навіть правоохоронці, які приїхали на виклик номер гарячої лінії МВС невірний дали», – розповідає активіст «Правого сектора» Стрия Олег на прізвисько «Довгий».

Наразі невідомо, що саме хоронили проти ночі на військових складах – санстанція, не зважаючи на те, що вже минуло два тижні,  досі не встигла провести відповідні аналізи. Приватні ж дослідженя свідчать, що в вантажі велика кількість аміаку, солей миш’яку, феноли і т.д. До речі, на бірках мішків в яких привезли отруту було маркування Росії та Казахстану

Активісти «Правого сектора» наполягли на відкритті кримінального провадження за фактом незаконної утилізації небезпечних відходів. Його відкрили, хоча й дуже неохоче. Та разом з ним правоохоронці також завели справу на місцеву Самооборону за статтею «самоуправство».

Сьогодні ж «Правий сектор» Львівщини надіслав звернення на ім’я начальника обласної міліції Дмитра Загарії з вимогою розібратись, із «щурами» у стрийській міліції. Окрім того, прохання пришвидшити роботу над аналізами та надати достовірну інформацію про відходи, активісти звернулись до обласної санепідемстанції.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator