Home / Новини / ІБ “Правий”: Ярош створив нову “спецслужбу”

ІБ “Правий”: Ярош створив нову “спецслужбу”

Наказом провідника НВР “Правий сектор” Дмитра Яроша була створена Служба соціального забезпечення. Очолила її Ганна Демиденко, член Київського міського осередку. Ексклюзивно для ІБ “Правий” керівник новоствореного департаменту розповіла про цілі Служби соцзабезпечення та шляхи їх досягнення.

“Всі наші бійці соціально незахищені, як і їх родини. Вони одні з перших пішли захищати нашу країну, але, на жаль, держава про них не дуже хоче турбуватися. Соціальним забезпеченням бійців займалися з самого початку, але раніше ми локально допомагали родинам. Необхідним був системний підхід до проблеми та побудова спеціальної служби”, – прокоментувала Ганна Демиденко.

Створення Служби соціального забезпечення НВР “Правий сектор” ініційоване провідником Дмитром Ярошем та погоджене з командиром ДУК Андрієм Стемпіцьким. Департамент буде допомагати отримати статус учасника бойових дій, соціально реабілітувати бійців ДУК ПС та допомагати їх родинам. Новоутворена служба буде взаємодіяти з “Госпітальєрами”, обласними осередками НВР та ДУК ПС. В найближчому майбутньому Ганна Демиденко планує налагодити співпрацю з різними благодійними організаціями та діаспорою.

“Ми почнемо з того, що будемо надсилати офіційні запити в державні установи. Раніше ми працювали локально і рахувалися як активісти. Зараз виникнення такої служби зробить роботу більш систематизованою та ефективною. Ми збираємося залучати небайдужих громадян, держслужбовців, юристів. Більш того, необхідна також інформаційна боротьба”, – розповіла керівник служби.

До 25 вересня необхідно розробити та подати на затвердження проект положення “Про Службу соціального забезпечення НВР “Правий сектор”. Зараз формується департамент та визначаються відповідальні особи по областям. До процесу залучили юристів та адвокатів, адже, за словами Ганни Демиденко, часом навіть в СБУ та соціальних службах не знають, чим допомогти.

Активісти будуть використовувати всі можливі засоби у боротьбі з бюрократією. Разом з тим, керівник новоствореного департаменту зазначила, що влаштовувати акції протесту з гаслами “Дайте нам соціальний захист” вона вважає принизливим. За словами Ганни Демиденко, уряд має розуміти, хто веде Україну до перемоги та без прохань чи нагадувань забезпечувати соціальну безпеку воїнів.

11951337_1469457526695538_274616914769976921_n

Джерело: psua.info

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator