Home / Новини / Для дітей бійців з зони АТО благодійники влаштували вакації до Вроцлава з відвідинами Львова

Для дітей бійців з зони АТО благодійники влаштували вакації до Вроцлава з відвідинами Львова

Допоки батьки воюють в зоні АТО, їхні діти набираються сил та нових вражень. Аби відволікти малечу від тривожних думок про війну та розважити, Міжнародний благодійний фонд «Допомога дітям України» організувала їм двотижневі канікули у Вроцлаві. Дорогою зі столиці, дітей завезли до Львова. Тут нащадків сучасних героїв приймав «Правий сектор». Їх зустріли,  погодували в місцевому кафе «Люфт»,  а опісля  провели в дорогу.

Тридцятеро дітей з цілої України, переважно із сімей прикордонників, вперше побували у місті Лева. «Ми так подумали, що наші військові будуть воювати ще більш самовіддано, коли будуть знати, що їхні діти в безпеці, доглянуті, відпочивають. Це дуже важливо – знати, що тебе підтримують та цінують. Наш фонд молодий. Не так давно ми сформували структуру, знайшли волонтерів. Сьогодні замаємось багатьма темами – від біженців зі Сходу до підтримки дітей військових», – наголосив заступник віце-президента благодійного фонду «Всесвітня допомога дітям України» Петро Тівіков. За його словами, у Вроцлаві дітей чекає цікава та пізнавальна двотижнева відпустка.

Самі ж малі подорожуючі, як один, називають своїх татів героями та пишаються ними. «Тато дзвонить додому часто. Але ми з мамою все одно дуже переживаємо. Та ще й по телевізору такі жахи постійно… Горджусь, звичайно, але хвилююсь не менше», – зізнається тринадцятирічна дочка прикордонника з Одеси Ліза Зюзько. Та додає – до Польщі мріяла потрапити давну, однак не думала, що це таки здійсниться.

«Військові України – це сучасні герої, які щохвилини ризикують своїм життям.  Ми просто зобов’язані підтримати їхні сім’ї, їхніх дітей. Нехай це буде невелика справа, але вона є також важливою. В зоні АТО зараз багато хлопців із «Правого сектора» і нам відомо, як вони хвилюються за свої сім’ї. і розуміємо, як важливо їм знати, що про дітей подбають», – зазначив керівник «Правого сектора» Львівщини Артем Луцак.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator