Home / Новини / З позивним «Космос»: День пам’яті Руслана Юрчишина

З позивним «Космос»: День пам’яті Руслана Юрчишина

Він був художником, закоханим у фарби і мольберт, але коли постала потреба захищати Україну, змінив пензлики на приціл снайперської гвинтівки. Сьогодні бійці та волонтери «Об’єднання добровольців» відвідали Івано-Франківськ, аби вшанувати пам’ять бійця Нацгвардії Руслана Юрчишина, який отримав поранення у зоні АТО і  у січні 2016 року помер після тривалого лікування.

«Ви знаєте, сказати, що Руслан боровся до останнього подиху буде неправильно. Ця війна не покинула його і після смерті, адже він лікувався у Греції і надихнув усю українську діаспору продовжувати Чин. Продовжувати допомагати нашому фронту. Так грецька діаспора придбала реанімобіль і назвала його на честь Руслана. На жаль, під час боїв він повністю згорів. Але диво в тому, що увесь екіпаж, який був поруч залишився. Хлопці вірять, що вижили, завдячуючи янголу, який зберіг їх з небес.

Опісля українці Греції назбирали кошти і придбали новий реанімобіль. Це була не просто швидка, а дуже добре оснащений госпіталь на колесах, який до цих пір рятує життя. І, власне, ми вирішили назвати його «Космос», на честь псевдо, який мав нацгвардієць. Я сама перевозила реанімобіль в зону бойових дій. По дорозі траплялося чимало кризових ситуацій, але ми також з усім впоралися. Тому просто переконана, що Руслан також оберігав нас і тоді. Отже війна його не покинула навіть у засвітах – він продовжує допомагати нашим хлопцям і берегти їх», — зазначила на Дні пам’яті керівник «Об’єднання добровольців» Олена Живко.

Нагадаємо, що Руслан Юрчишин пішов на війну влітку 2014 року. На фронті він отримав важке кульове поранення в ногу. Тривалий час боровся за своє життя, але недуга виявилася сильнішою.

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator