Home / Новини / З передової – до Європи. На лінії фронту та в європеських країнах пройшов флеш-моб на підтримку законопроекту «Про визнання добровольців…»

З передової – до Європи. На лінії фронту та в європеських країнах пройшов флеш-моб на підтримку законопроекту «Про визнання добровольців…»

 

Флеш-моб на підтримку законопроекту «Про визнання добровольців учасниками бойових дій… » пройшов у гарячих точках передової. Окрім українських міст, його також  підтримали і в Європі: Франції, Греції, Німеччині та Швейцарії. Бійці з лінії фронту та цивільні робили світлини з плакатом  «Визнання добровольців – справа честі!» та виставляли їх у соцмережі. В такий спосіб учасники акції намагалися стимулювати депутатів Верховної Ради України якнайшвидше визнати бійців добробатів учасниками бойових дій.

Олександр, з позивним «Калина» воює на передовій в складі ОТГ «Волинь», що дислокується поблизу Мар’їнки. Каже, вирішив підтримати флеш-мобом законопроект «Про визнання добровольців», бо вважає, що історичну справедливість потрібно відновити. Мовляв, держава має шанувати своїх героїв.

«На сьогоднішній день добробати – одна з найбоєздатніших одиниць українського війська. В добробатах усі бійці вмотивовані, адже воюють не з примусу чи за гроші. Але так склалося, що українська влада чомусь не хоче нас визнавати. Я вважаю, що держава має знати і шанувати своїх героїв, адже завдяки добровольцям Україна збереглася як держава», – зазначає «Калина»

Боєць переконує – процес визнання добровольців на державному рівні підтримують 90 % бійців, що воюють на передовій серед них і бійці регулярних військ.

Долучилися до флеш-мобу «Визнання добровольців – справа честі!» як активісти по всій Україні, так і українські патріоти за кордоном. Волонтер з Парижа Володимир Когутяк, який вже роками допомагає українським бійцям в АТО каже: разом із знайомою Уляною Масорко вирішив підтримати флеш-моб, адже переконаний  –  спокій в наших домівках, як в Україні так і в Європі, є можливим тільки завдяки нашим воїнам, зокрема добровольцям.

«Цього року, майже тиждень я був на воєнній базі добровольців разом  з нашими захисниками в Авдіївці. Багато часу провів у щирих розмовах з воїнами. Мене дуже вразило те, що ніхто з них не виказував ні гордині, ні самолюбства чи злоби. Всі були поєднані особливою щирістю і добротою. Вони не воюють ні за гроші, ні за славу, ні для вбивства, вони воюють з гарним настроєм, вірою в Бога і любов’ю до неньки України. Мене настільки вразили ці люди, що я як тільки мав змогу, допомагав їм впродовж року» , – ділиться враженнями волонтер.

Представник волонтерської організації «Грекобандерівці» з Афін Олег Удот каже, його організація підтримує волонтерською допомогою як ЗСУ так і добровольчі формування. Підтримав акцію бо вважає, що це обов’язок кожного патріота України. «Визнання добровольців учасниками бойових дій  – шана тим воїнам які вже загинули. Це моральний бік справи. Соціальний бік – якщо припустимо поміняється влада, щоб в майбутньому не сказали, що добровольці – це бандити, щоб убезпечити їх в майбутньому від правових колізій. Щоб вони були визнані і мали такі ж права як воїни ЗСУ», – зазначив Олег Удот.

Очільниця міжнародної діаспорської організаціії «Всесвітній рух патріотів», яка об’єднує українців за кордоном по всьому світу, Ірена вон Бург з Швейцарії переконана, добровольці як ніхто зараз заслуговують на визнання.

«Добровольці першими пішли захищати батьківщину! І якби не добровольці, невідомо де зараз  була б лінія розмежування. Якщо далі буде таке ставлення держави по відношенню до доброї волі людей, то не відомо чи наступного разу, коли ворог нападе на наші кордони великими силами, ці люди стануть на захист цієї держави. Адже цій державі зараз байдуже до добровольців. Родини бійців добробатів залишились без жодної допомоги! Вони не кричать, не протестують “Визнайте нас”! І тому, нам потрібно допомогти їм це зробити! Маю надію влада підійде до цього питання відповідально!»,- каже Ірена вон Бург

Нагадаємо,  Проект закону «Про визнання добровольців учасниками бойових дій…», що днями потрапив до Парламенту  покликаний визнати бійців «добробатів», які брали участь  в АТО, учасниками бойових дій на державному рівні і надати їм та їхнім сім’ям відповідний статус та соціальні гарантії. Розробник законопроекту – Громадська організація «Об’єднання Добровольців». Подав та зареєстрував документ у Верховній раді нардеп-мажоритарник Юрій Левченко.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator