Home / Новини / Врятував товариша, але сам загинув. У столиці пройшли змагання пам’яті кіборга Святослава Горбенка

Врятував товариша, але сам загинув. У столиці пройшли змагання пам’яті кіборга Святослава Горбенка

Минулими вихідними на території спортивного комплексу Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройшли командні змагання з прикладного багатоборства пам’яті студента Інституту філології, кіборга Святослава Горбенка, який загинув у жовтні 2014-го року і став першою втратою 5-го батальйону Добровольчого українського корпусу.
У ході напруженої боротьби, пройшовши всі сім видів багатоборства перемогу здобули такі команди:
І місце – команда Національної академії СБ України у складі: Маріїна Віктора, Лєгуша Олега, Самоукова Максима, Прищепи Карини, Воробйової Юлії та Скворцової Ольги.
ІІ місце – команда Військового інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка у складі: Стадніка Олега, Козачка Руслана, Сича Серафима, Рябко Тетяни, Рябенко Марини й Гудзь Анни.
ІІІ місце – команда Військового інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка у складі: Кіріченка Костянтина, Вдовича Вадима, Попілевича Олександра, Самусь Ганни, Мигальчич Анни, Мяшкур Дарьї.
Про змагання з багатоборства на своїй сторінці у фейсбук написав батько кіборга — Сергій Горбенко.

Нагадаємо, що Святослав Горбенко здобував освіту у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Він вільно володів кількома мовами, вивчав японську філологію. 20-річний студент зник у червні 2014 року. Як виявилося пізніше, нічого не сказавши навіть своїм рідним, він поїхав на схід, де приєднався до одного з добровольчих батальйонів, брав участь у боях за Донецький аеропорт.

У жовтні 2014 Святослав побіг під вогонь, щоб врятувати пораненого товариша. Поки тягнув його в укриття, у них вистрілили з танка. Шматок шрапнелі влучив Святославу в шию і перерізав сонну артерію. Через кілька хвилин він був мертвий. Товариш, якого рятував Святослав, вижив.

«Син завжди тримав своє слово. Не виконав лише одну обіцянку: сказав, що повернеться з війни живим, але загинув в Донецькому аеропорті», — згадує Святослава його батько Сергій Горбенко.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator