Home / Новини / Ветерани 8-го ОБАТ УДА отримали нагороди за оборону Донбасу

Ветерани 8-го ОБАТ УДА отримали нагороди за оборону Донбасу

08021604

8 лютого десять командирів і бійців 8-го окремого батальйону “Аратта” Української Добровольчої Армії, які стояли у витоків формування 8-ї роти, що стала пізніше батальйоном, отримали почесну медаль “За оборону Донбасу”. Це друзі Червень (комбат 8-го ОБАТ), Капелан, Офіцер, Січень, Пунт, Бористен, Капітан, Реут, Тихий, Доктор.

На церемонії нагородження були присутні Провідник УДА Дмитро Ярош, який особисто вручав нагороди, і начальник штабу УДА Сергій Ільницький (друг Сокіл).

08021605

“Шановні друзі і подруги! – сказав Провідник. – Ми з вами пройшли вже великий бойовий шлях, але війна ще не закінчена, і перед нами відкриваються нові завдання. Після зустрічей з людьми на Донбасі можна зі впевненістю говорити, що авторитет, здобутий нашими бойовими батальйонами ще у складі Добровольчого Українського корпусу, є дуже і дуже високим. Люди сподіваються і розраховують на нас. Але прийшов час, коли нам необхідно перейти в іншу якість. Готується законопроект, який дозволить нам легалізувати нашу діяльність на території держави Україна, щоб краще виконувати ті завдання, які ставить перед нами народ. Ми активно співпрацюємо з організаціями, які займаються військово-патріотичною діяльністю по всій Україні, займаються підготовкою резервістів тощо. Було прийнято рішення, що ті підрозділи, які звернулися до мене, щоб я взяв їх під своє безпосереднє командування, перейшли в іншу якість – Української добровольчої армії. Ця абревіатура ще невідома широкому загалу, але я більш ніж переконаний, що ті завдання, які зараз стоять перед нами і які ми зараз виконуємо… – далі Дмитро Ярош говорив про свіжі фронтові досягнення наших бійців. – Кричати багато про це і піарити це не можна, бо самі розумієте, який зараз тиск з боку Заходу. Але при всьому тому є “шептане радіо”, і про ваші подвиги, вашу фронтову діяльність все одно люди будуть прекрасно знати, знатимуть, що ви на фронті, і цю інформацію ми в скромній формі, але поширюємо. Бо я розумію, як важливо для кожного бійця і командира, щоб люди знали, що ми воюємо, що українські добровольці – це не таке явище, що було колись, а те, що є зараз і обов’язково буде. Зі свого боку я зроблю все для того, щоб вирішувати питання по матеріально-технічному забезпеченню і легалізації. Переговори про легалізацію ведуться, але, на жаль, державні структури влади не завжди дотримуються своїх обіцянок… Будь-хто, хто буде закидати нам, що ми не йдемо на співпрацю з органами державної влади – вони будуть брехати. Ми відкриті до конструктивної співпраці з силовими структурами держави, ми не є якимсь незаконним воєнізованим формуванням, як намагаються представити деякі прокурори.

08021603

Перспектива у нас дуже і дуже велика. Ви маєте великий бойовий досвід. Війна далеко не закінчена, і бойових завдань буде не менше, ніж було. І я переконаний, що, мобілізувавши всі наші внутрішні сили, ми виконаємо поставлене завдання, і Донецьк, і Луганськ, і Сімферополь, і Севастополь повернуться до складу України”.

джерело: sectorpravdy.com

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator