Home / Новини / У Рівному пікетували облраду з вимогою визнання добровольців учасниками бойових дій

У Рівному пікетували облраду з вимогою визнання добровольців учасниками бойових дій

У Рівному добровольці пікетували обласну раду з вимогою підтримати законопроект №7190 щодо визнання добровольців учасниками російсько-української війни.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» розповіла кореспондент телеканалу ZIK Юлія Малєєва.

«Насправді тут все тихо і спокійно, адже акція має мирний характер. Під стіни обласної ради прийшло близько сотні пікетувальників, серед яких учасники АТО, добровольці та їхні родини. Частина з них вже в сесійній залі, адже там триває пленарне засідання», – розповідає кореспондент.

Інша ж частина пікетувальників – прямо під стінами Рівненської облради. В руках у них тематичні плакати, а на меті – визнання Президентом України добровольців учасниками бойових дій. Без цього визнання у добровольців немає ніяких соціальних пільг.

«Враховуючи те, що на четвертий рік війни добровольці, які першими взяли зброю і встали на захист Батьківщини, досі не визнані владою, ми підготували звернення до обласної ради. Ми вимагаємо, щоб обласна рада звернулась до Президента України та голови Верховної Ради з проханням ухвалити законопроект про визнання добровольців», – каже координатор Рівненського об’єднання добровольців Роман Коваль.

За його словами, Рівненщина визнала добровольців учасниками бойових дій, далі це мають зробити Верховна Рада і Президент України Петро Порошенко.

«Вимога одна – соціальні пільги та гарантії тим, хто захищав Україну. Наш підрозділ – окрема тактична група «Волинь» – досі знаходиться на передовій. Неправильно, коли сьогодні матері, чиї сини загинули, не можуть отримати пільг, гарантованих державою», – каже пан Коваль.

Тому він сподівається, що сьогодні обласній раді вдасться ухвалити таке рішення і скерувати звернення до Верховної Ради України, після чого буде ухвалено законопроект про визнання добровольців.

«Поки що цей законопроект блокується діючою владою. Всі прекрасно розуміють, чому. Добровольці – це мотивовані люди, які стали на захист Батьківщини першими і влада не розуміє, чого від них чекати», – переконує координатор акції протесту.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator