Home / Відео / У Києві презентували законопроект «Про визнання добровольців учасниками бойових дій…»

У Києві презентували законопроект «Про визнання добровольців учасниками бойових дій…»

Нині у Києві презентували Проект закону «Про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціальний і правовий статус». Над цим документом працювали представники добробатів, громадські активісти а також народний депутат-мажоритарник Юрій Левченко, який власне подав й зареєстрував цей документ у парламенті.

Законопроект покликаний визнати бійців, які брали участь в АТО, учасниками бойових дій на державному рівні і надати їм відповідний статус та соціальні гарантії. На початку презентації одна з розробників проекту закону, керівник ГО «Об’єднання Добровольців» Олена Живко зачитала звернення від бійців добробатів  до владоможців. «Навесні 2014 –го, коли російські війська під прикриттям сепаратиських угрупувань розпочали окупацію Східних областей України, ми, патріоти України, представники добровольчих підрозділів та формувань, першими вступили у бій з ворогом. В цей час ми стали опорою та підтримкою Збройних сил України. Бійці добробатів без належної зброї та обмундирування, керовані лише «голим» патріотизмом та любов’ю до України, зуміли перешкодити намірам окупанта. Однак, сьогодні на 4-ому році війни, влада України так і не визнала нас, воїнів, які зіграли ключову роль у збереженні української державності, учасниками Антитерористичної операції на Сході України – учасниками бойових дій. Бійці добробатів не отримують жодних соціальних пільг від держави. Однак найголовніше – воїни позбавленні законного визнання на рівні держави», – йдеться у зверненні.

«Всі законопроекти, які були зареєстровані і закони, які приймалися в цьому напрямку «де-факто» нічого не змінювали. Не було прирівняно добровольців в соціально-економічному забезпеченні до військових ЗСУ, МВС, Нацгвардії. Нажаль ці люди залишилися «за дужками», хоча перші пішли на фронт захищати Україну. Тому ми сьогодні зареєстрували цей законопроект під номером 7190. Ми закликаємо, щоб в найкоротші терміни комітети його підготували до першого читання. Ми закликаємо Андрія Парубія, щоб він терміново вніс цей законопроект в порядок денний. Ми будемо закликати українців, щоб прийшли під Верховну Раду, щоб Верховна Рада прийняла його в першому читанні і в цілому», – каже Юрій Левченко

Під час презентації проекту законопроекту  про визнання добровольців голова «Всесвітнього руху патріотів» Ірена вон Бург зазначила, що керована нею організація в 70 країнах світу вже вчетверте проводить акції «Стоп Путін – стоп війна в Україні». Українська діаспора під час цих акцій ставить за мету привернути увагу світової громадськості до кремлівської агресії в Україні. Однак зараз в українців за кордоном можуть з’явитися нові вимоги, адресовані вже до української влади.  «Я скажу таке: якщо українська влада не прийме цей закон, то  вже не буде акції «Стоп Путін», а буде акція «Стоп Президент»», – зазначила  Ірена вон Бург.

Представниця української діаспори закликала депутатів Верховної Ради України невідкладно проголосувати за Проект закону «Про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціальний і правовий статус» і в такий спосіб продемонструвати  всьому світу, що в Україні шанують своїх героїв.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator