Home / Відео / «Stop Putin war in Ukrаine 3» у Львові прошла під гаслом звілнення військовополонених

«Stop Putin war in Ukrаine 3» у Львові прошла під гаслом звілнення військовополонених

SP3zagal

 

Сьогодні Львів долучився до всесвітньої акції спротиву проти кремлівської агресії в Україні «Stop Putin war in Ukrаine 3». На проспекті Свободи перед пам’ятником Тарасу Шевченку активісти розгорнули велетенський прапор України. Організатори зачитали перед громадою вимоги, що їх українці з всього світу ставлять перед світовою дипломатією. В Україні «Stop Putin war in Ukrаine» вже традиційно організовує Національний рух «Державницька ініціатива Яроша».

«Ця акція відбувається втретє, відбувається у всьому світі. Сьогодні на усіх континентах українці та небайдужі люди виходять з вимогами зупинити Путіна та його агресію. Надзвичайно важливим є те, що наша діаспора за кордоном об’єднується, не забуває про Україну, підтримує її. І власне, яким би Путін не виглядав страшним ще у 2014 році, усі ці небайдужі люди, санкції, мітинги, пікети і, звичайно, наші відважні хлопці на передовій – усе це стримує путінську агресію і не дає їй просуватися далі»,  – зазначила координатор НР ДІЯ Львівщини та адвокат всесвітньої акції «Stop Putin war in Ukrаine» Олена Живко.DSC_5034

Під час свого виступу активістка також оприлюднила повний перелік вимог, що їх українці в усьому світі ставлять перед світовою дипломатією. Подаємо їх у повному обсязі:

  1. Вивести усі іноземні збройні формування, військову техніку, а також найманців з території України (включно з Кримом) під наглядом ОБСЄ. Роззброїти всі незаконні групи. Відновити повний контроль над державним кордоном з боку України у всій зоні конфлікту, згідно з п.п.9-10 Мінських угод від 12.02.2015р. і резолюції Генасамблеї ООН від 16.11.2016р.
  2. Збільшити спостережну місію ОБСЄ до 24 годин на добу, сім днів на тиждень та допустити її до частини українсько-російського кордону, яку Україна тимчасово не контролює, тому що російсько-сепаратистські війська припиняють атаки тільки тоді, коли спостерігачі ОБСЄ присутні на фронті.
  3. Негайно звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб (включаючи українських полонених, військових та цивільних, що незаконно утримуються на територіях Криму, Донбасу і країни-агресора Росії) , а також громадян інших країн, які знаходяться під арештом за політично мотивованими і сфабрикованими звинуваченнями – згідно з п.6 Мінських угод від 12.02.2015р.
  4. Звільнити тимчасово окуповану країною-агресором Росією територію Криму і Севастополя, згідно з резолюцією Генасамблеї ООН від 16.11.2016р.

Підтримати  акцію  «Stop Putin war in Ukrаine 3» до Львова приїхали більше 20 родичів військовополонених з Вінниці, Кропивницького, Рівне, Тернополя та Львова. Люди принесли з собою фотографії своїх рідних, які знаходяться зараз в неволі.DSC_5010

«На даний момент за офіційними даними в полоні знаходяться 110 чоловік. До родичів зазвичай не поступають дзвінки. Вони не знають, де їх хлопці – ні за моральний, ні за фізичний їх стан. Я хочу ще раз при нагоді звернутися до світу, оскільки акція проходить по всьому світу і у кожному куточку планети. В нас іде війна і війна не з так званими ЛНР чи ДНР, а війна з Росією і хочу, щоб це усвідомили всі. Хочу звернутися за підтримкою до міжнародної спільноти щодо звільнення наших військовополонених. Нажаль, ключі до їх звільнення знаходяться в Москві», –  зазначила під час промови Марія Петришин , родичка колишнього військовополоненого Ореста Петришина.

Окрім Львова, акція «Stop Putin war in Ukrаine 3» нині пройшла ще у 20 ключових містах України, в тому числі – і в столиці. По світу ж нині антипутінський протест відбувся у майже ста містах на усіх континентах.

 

DSC_5079

 

 

 

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator