Home / Відео / «Правий сектор» пікетував міліцію Львівщини через безчинства її колег в Одесі

«Правий сектор» пікетував міліцію Львівщини через безчинства її колег в Одесі

 

«Ганьба»! «Чемодан! Вокзал! Росія»! … Із такими гаслами сьогодні під обласне управління міліції Львівщини прийшли активісти «Правого сектора». Причиною пікету стали нещодавні події в Одесі під час концерту Ані Лорак, де міліція побила правосекторівців, які прийшли висловити свою зневагу продажності співачки. Активісти вимагали озвучити реакцію міліції Львівщини на безчинства їх одеських колег та нагадали – чекають від начальника міліції Львівщини негайної люстрації і системних реформ. Аналогічні акції спротиву «Правого сектора» на дії представників МВС сьогодні пройшли у низці обласних центрів України.

«Ще не встигла запектися кров на бруківці на Грушевського та Інститутській, як міліція далі чинить свавілля та неподобство. В Одесі на концерті запроданки Ані Лорак побили наших хлопців та інших свідомих молодих людей, які прийшли висловити свою правильну проукраїнську позицію. Вони не переступали через закон, але так звана міліція повелася з ними по-звірячому. Ми прийшли, щоби почути ставлення міліції Львівщини до цих фактів. Окрім того, «Правий сектор» вже не перший місяць вимагає люстрації силових відомств, вимагає реформ у міліції. Якщо ми не будемо бачити відповідної реакції, ми будемо приходити сюди ще не раз. Приходити і безпосередньо спілкуватись з міліцейськими чиновниками в їх кабінетах. Ми вимагаємо справжньої люстрації. Бо система залишається та сама, корупційні механізми ті самі. Ми прийшли сюди нагадати їм, хто ми є і що ми не дозволимо чинити будь-яке свавілля», – пояснив мету пікету  керівник силового блоку «Правого сектора» Львівщини Тарас.

На вимогу «Правого сектора» до активістів вийшов начальник Львівської обласної міліції Дмитро Загарія. Попри те, що він спершу намагався уникнути прямої оцінки подій в Одесі, під тиском активістів та журналістів він таки публічно засудив дії одеських міліціянтів, назвав Ані Лорак «провокаторкою» та запевнив – у Львові така ситуація, коли б міліція жорстоко побила активістів є неможлива.

«Ми прийшли сюди не тільки тому, що ту запроданку Лорак намагалися захистити! Погинули люди, а нічого не змінилося. Знову у кущах ховаються даівці, щоби збирати данину для Києва. Знову людей б’ють і вважають, що так має бути. Вони повинні розуміти: повернуться наші батальйони і ми наведемо тут порядок.  Або міліція захищає закон, або вона хоче перетворитися в тих беркутят і продовжувати гнобити нас. Цього не буде»! – заявив заступник керівника «Правого сектора» Львівщини Віталій Сергатюк.

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator