Home / Допомога бійцям / Пораненому в АТО волонтеру збирають гроші на 3 операцію

Пораненому в АТО волонтеру збирають гроші на 3 операцію

Волонтеру зі Львова Павлу Шевчуку, який три роки тому зазнав важкого поранення в зоні антитерористичної операції, збирають кошти на третю операцію за кордоном. Три роки тому, у серпні, в розпал бойових дій на лінії фронту Павло з волонтерською місією їздив на передову в розташування бази одного з добровольчих підрозділів, що дислокувався поблизу Новоамвросіївського. Там разом з бійцями він потрапив під обстріл ворога та був поранений. Павло отримав серйозну травму голови: відбувся крововилив в мозок. Лікарі спочатку у Львові а потім у Києві ставили під сумнів успішність оперативного втручання. Відтак родина Шевчуків почала шукати кошти на операцію за кордоном. Хірургічне втручання взялися проводити в Австрії в неврологічній клініці Лінц.

Значну суму коштів допомогли зібрати у гарнізонному храмі Петра і Павла та церкві св. Юра. Також допомогли фонді братів Кузьміних. Частину коштів надали депутати з обласної та Верховної рад. Родині Шевчуків також поталанило з лікарями. Хірург, який оперував Павла відмовився від свого гонорару.

«Першу операцію робив один із самих відомих лікарів-нейрохірургів в світі, француз. В клініці нам виставили рахунок на  60 тисяч євро. Дізнавшись історію поранення Павла, хірург відмовився від свого гонорару, що втричі здешевило операцію. Ми заплатили лише за перебування в лікарні та ліки – 22 тис.євро» – розповідає Батько Павла Шевчука, Богдан.

Щоб провести другу планову операцію в австрійській клініці, батькові Павла довелося продати батьківський будинок. Однак і цих грошей не вистачило аби повністю покрити лікування. Богдан Шевчук ще зобов’язаний доплатити австрійській клініці близько 4-и тисячі євро.

Після двох операцій зараз Павло почувається трохи краще, починає вставати. Та внаслідок сильного удару відбулося пошкодження головного мозку яке сильно вдарило по зору. Павлові складно орієнтуватися у просторі та розмовляти. Водночас батьки мусять понаднормово працювати, аби заробити сину на дорогі ліки.

«Ми змушені купувати Павлу ліки, які призупиняють відмирання клітин головного мозку. Ці ліки коштують нам 8 тисяч гривень на місяць. Але виходу нема, бо процес незворотній», – говорить Богдан Шевчук.

Однак батько Павла дивиться у майбутнє з оптимізмом. Каже ще в Австрії йому порадили звернутися в клініки США або ж Ізраїлю, тобто країн які провадять військові дії і лікарі яких мають практику лікування поранень на війні. Богдан Шевчук вже контактував з ізраїльськими медиками і збирається везти сина до них на обстеження. Сам огляд коштуватиме до 2 тисяч доларів. Відтак, сім’я Шевчуків звертається до усіх небайдужих допомогти зібрати кошти на лікування Павла.

Гроші можна надіслати на картковий рахунок батька Павла у ПриватБанку:    

5168 7573 0677 7964 Шевчук Богдан Ярославович, тел.: +380963522457

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator