Home / Молодь Яроша / Останній день ультиматуму. Активісти заблокували в’їзд до ДФС Львівщини та знову звозять шини на «великий пікнік»

Останній день ультиматуму. Активісти заблокували в’їзд до ДФС Львівщини та знову звозять шини на «великий пікнік»

Активні громадські організації міста, серед яких «Правий сектор» Львівщини та «Права молодь» Львова нині продовжили акцію протесту перед спорудою обласної Державної фіскальної служби, що на вул. Стрийська.
Вранці активісти заблокували обидва в’їзди до ДФС та підпалили біля центрального входу димові шашки. Це стало своєрідним нагадуванням владі про те, що нині спливає ультиматум громади Львова стосовно призначення очільника ДФС Львівщини.
Нагадаємо, причиною народного збурення у Львові стало намагання влади призначити керувати місцевою ДФС «парашутистів» та ще й поза конкурсом. Ще у березні, згідно з результатами конкурсу, який проводила кадрова комісія при ДФС на посаду головного фіскальника області, мали б претендувати Маркіян Мальський та Михайло Коропецький. Вони ж пройшли одобрення місцевими громадськими організаціями та Люстраційною радою Львівщини.
Однак нещодавно несподівано з’явилась ще одна претендентка, яка не брала участі в конкурсі, – діючий керівник ДФС Івано-Франківщини Ірина Столярик. Тоді близько 20 громадських організацій, серед яких і «Правий сектор» Львівщини, вирішили дати відсіч такому кадровому нахабству влади. На подвір’я перед спорудою ДФС вони привезли 450 автомобільних шин та пообіцяли влаштувати податківцям «мега-пікнік». І хоча минулого тижня губернатор Львівщини пішов на зустріч громаді та визначився з кандидатурою, голова ДФС України Володимир Насіров з прозорим кадровим призначенням досі зволікає.
Відтак, протестувальники нині, в останній день коли спливає народний ультиматум, мають намір вдатися до радикальних акцій громадської непокори. Впродовж дня вони звозитимуть шини до будівлі на Стрийській і якщо до вечора на їхні вимоги не відреагують, активісти планують заблокувати входи до адмінбудівлі та розпочати перед нею «великий пікнік».

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator