Home / Новини / Останній бій добровольців: виповнюється річниця з дня загибелі Андрія Луціва та Володимира Іваника

Останній бій добровольців: виповнюється річниця з дня загибелі Андрія Луціва та Володимира Іваника

21 червня виповнюється річниця з дня загибелі бійців батальйону Української добровольчої армії Андрія Луціва та Володимира Іваника, які вирушили захищати східні кордони країни з містечка Борислав, що на Львівщині. Вони були побратимами по життю і загинули разом — внаслідок танкового удару в бою під Авдіївкою.

Обоє добровольців товаришували ще задовго до війни. Коли ж кремлівські окупанти прийшли в Україну, то хлопці не вагаючись взяли до рук зброю і вирушили на фронт. Воювали у Пісках, а також в Широкиному в складі ДУК «Правий сектор».

Загалом, бійці провели на війні близько трьох років і пройшли найгарячіші точки Донбасу. Вони не поспішали повертатися додому навіть незважаючи на те, що залишили там своїх рідних та близьких.

«Це був кістяк, кістяк нашого міста. Коли прийшла команда, що необхідно допомогти побратимам, то вони згуртувалися, зібралися і поїхали на фронт. Поїхали, незважаючи на те, що дома в них залишилися сім’ї і маленькі діти. Як на мене, ці хлопці і є обличчям всього нашого добровольчого руху, який понині продовжує свою боротьбу всупереч зневазі і повному ігноруванні з боку держави», — згадує загиблих один з їхніх побратимів.

«Об’єднання добровольців» вкотре висловлює співчуття сім’ям бійців. Ми пам’ятаємо про Героїв, які пішли від нас захищаючи рідну землю. І зробимо все для того, щоб рано чи пізно вони були визнані та вшановані на рівні держави.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator