Home / Відео / Олена Живко: “Міноборони блокує ініціативу створення реабілітаційної бази для АТОвців”

Олена Живко: “Міноборони блокує ініціативу створення реабілітаційної бази для АТОвців”

Керівництво ФК «Карпати» подало заявку на оренду території у Верещиці для створення реабілітаційного центру, де зможуть займатися як футболісти, так і бійці АТО. Однак Міністерство оборони не хоче цього робити.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявила волонтер та керівник “Об’єднання добровольців” Олена Живко.

Гостя програми розповіла, що реабілітація ветеранів АТО на державному рівні сьогодні майже не відбувається.

«От у ветерана АТО Михайло Єднака зараз є шанс, що він знову почне ходити. Але нас скеровують у такі реабілітаційні центри, де немає навіть реабілітолога. Але є небайдуже люди, є футбольний клуб «Карпати» і є відомий футболіст Артем Федецький, який постійно опікується такими хлопцями.

От і керівництво «Карпат» надає нам можливість, зокрема, Михайлу та багатьом нашим хлопцям там займатися. У них надзвичайно професійні реабілітологи. Це відбувається на Львівщині», – розповіла Олена Живко.

Та за словами самого Михайла Єднака, який проходить реабілітацію на базі ФК «Карпати», місця для усіх ветеранів АТО Львівщини там бракує.

«Запросили мене футболісти «Карпат» проходити реабілітацію в них. Але нас, хлопців, багато. Тому стараюся один-два рази на тиждень позайматися у них на тренажерах та із масажистами. Але нас багато, футболістів багато, тому нам тісно»,– каже ветеран АТО.

Відтак, за словами Олени Живко, керівництво ФК «Карпати» подало заявку на оренду землі у Верещиці для створення реабілітаційного центру, де зможуть займатися як футболісти, так і бійці АТО.

«Є футбольний клуб у Брюховичах. От він подав заявку на оренду території у військовому містечку №35, яке розташоване у Яворівському районі, в селі Верещиця. Орендувати приміщення хочуть для того, аби там мав можливість тренуватися футбольний клуб, водночас, подали проект на реабілітаційний центр. Звернення щодо підтримки такого центру підписали майже всі АТОвські організації Львова», – наголосила Живко.

Однак, додала волонтер, таку ініціативу не підтримують у Міністерстві оборони України.

«Міністерство оборони не хоче цього робити. От ви собі уявіть, до чого вони дійшли, що вони не допомагають військовим і не надають для них реабілітаційних центрів. І те, що створюють сьогодні волонтери, вони ще й «рубають», розумієте?

Порошенко має якесь негативне ставлення до власників клубу і йому байдуже, що Михайло може почати ходити і що хтось може провернутися до нормального життя», – зазначила Олена Живко.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator