Home / Новини / «Об’єднання добровольців»: звернення до керуючого архієпископа Львівської єпархії УПЦ МП

«Об’єднання добровольців»: звернення до керуючого архієпископа Львівської єпархії УПЦ МП

Шановний Владико, ми, бійці та активісти «Об’єднання добровольців», у глибині душі розуміємо, що не маємо права втручатися у церковні справи. Але разом з тим, як ніхто інший, усвідомлюємо, що в країні йде війна і Церква у цій війні має надзвичайно важливе значення.

Відтак, коли на сході країни ось уже який рік українці чинять супротив кремлівським загарбникам вважаємо, що саме зараз духовенство трьох гілок православної Церкви — УПЦ, УПЦ-КП та УАПЦ зобов’язане переступити через власні амбіції та створити в Україні Помісну Православну Церкву. Тим паче, що зробити це дозволяють усі канони.

Це справжнє фарисейство, коли ієрархи УПЦ вважають себе «непомильними» та нав’язують віруючим антиукраїнські ідеї, згенеровані російським ФСБ, оскільки відомо, що Росія давно використовує п’яту колону в Україні, щоб розпалити вогнище сепаратизму та релігійної ворожнечі.

Вважаємо, що обов’язок кожного свідомого громадянина України, незалежно від віросповідання чи національності, діяти на благо країни, хоча держава і формально відділена від Церкви. Церква, насамперед, складається з громадян України, які прагнуть мати канонічну Помісну Православну Церкву. Повірте, що рішення ієрархів УПЦ відкинути цю ідею прийнято без врахування їхньої думки.

Громадяни України пролили немало крові та віддали своє життя у війні з Росією, яку благословив сам Патріарх Кирил. Тому приєднатися до Помісної Православної Церкви це не Ваше право, це Ваш обов’язок, як християнина та громадянина.

Закликаємо діяти не за наказом Москви, а за совістю – підтримайте створення Помісної Православної Церкви!

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator