Home / Новини / На Львівщині розпочала роботу комісія з визнання бійців-добровольців

На Львівщині розпочала роботу комісія з визнання бійців-добровольців

6У Львівській обласній раді розпочала роботу комісія з визнання бійців добробатів, які воювали в АТО. За результатами її роботи бійці -добровольці мешканці Львівщини, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу у розмірі 3 тисячі гривень. Що важливо – вони також отримають посвідчення учасника АТО від Львівської обласної ради.

«Це має стати нашою спільною справою – допомогти нашим добровольцям прийти, представити необхідні документи, довести свою участь у військових діях на Сході країни в час, коли саме добровольці першими стали на захист нашої країни, – зазначила голова комісії Парасковія Дворянин. Також, вона додала, що це має стати певним тиском на центральну владу, щоб якнайскоріше визнати таких Героїв на загальнодержавному рівні.

«Юристи ДІЯ довго працювали над тим, аби процес зрушився. Така комісія – вже перемога, хоча, хотілося б звичайно більшого. Для початку добровольці які воювали, принаймні, отримають відповідні посвідчення Львівської обласної ради» – зазначила координатор НР ДІЯ Львівщини Олена Живко.

Члени комісії роз’яснили, які саме документи потрібно подати на комісію. Серед них:

– довідка керівника добровольчого формування про особу-заявника, що входить до складу добровольчого батальйону, із зазначенням терміну перебування в зоні проведення антитерористичної операції;

– письмові свідчення не менше як двох свідків з числа осіб, які разом з такою особою брали участь в антитерористичній операції та отримали статус учасника бойових дій, або інваліда війни, або учасника війни, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що підтверджують участь в антитерористичній операції особи-заявника;

– інші матеріали, які засвідчують безпосередню участь в бойових діях на сході України (фото-, відеофіксація) (за наявності);

– висновок/характеристику громадської організації (за наявності).

Присутній на засіданні комісії, радник міністра оборони України Олексій Бічеріхін зазначив – якщо у бійця  є витяг з наказу анитерористичного центру СБУ про те, що він брав участь в АТО, більше ніяких документів для визнання подавати не потрібно. Окрім того, з його слів, родичам бійців добровольців які загинули в АТО, належиться компенсація від держави у розмірі 61 тис. грн., як і родичам загиблих воїнів ЗСУ.

Бійці-добровольці які мають намір подати документи на визнання можуть звертатися в офіс НР ДІЯ Львівщини за адресою: м.Львів,пл.Міцкевича,8/2 ( 4 поверх, тел. 0631899777). Там, їм допоможуть в оформленні необхідних довідок та нададуть юридичну консультацію.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator