Home / Новини / «Ми зараз випереджуємо Київ у прийнятті рішень на півтори місяці, і вже перегнали Росію…»

«Ми зараз випереджуємо Київ у прийнятті рішень на півтори місяці, і вже перегнали Росію…»

Дніпропетровський актив правого сектора під час телемосту зі Львовом розповідає про тактику боротьби з окупантами

Колишні хлопці з Майдану сьогодні своє покликання бачать у забезпеченні правопорядку і стабільності в державі. Сьогодні, коли кремлівські окупанти загарбують Україну, левова частка «Правого сектора» перемістилась у Дніпропетровськ. Саме цей регіон провідник організації  Дмитро Ярош обрав як такий, з якого можна легко контролювати ситуацію на всьому Південному Сході.  Нині у Дніпропетровську з ініціативи правосекторівців  діє Штаб національного захисту, який опікується безпекою  як області, так і довколишніх регіонів. Мобілізовані громадські загони готові тримати удар. Натомість від далекого Львова у Дніпропетровську чекають тиску на діючу владу для справжньої, а не бутафорної антитерористичної операції

Дніпропетровська ментальність

«Дніпропетровці завше відрізнялись абсолютною лояльністю і до самого факту існування української держави і до того, що в цій державі державною має бути українська мова. Це при тому, що більшість міського населення, зокрема – в обласному центрі у нас є російськомовним. Тут ніколи не було мовних, етнічних, конфесійних чи будь-яких інших проблем. Людина, яка сьогодні вважається особистим ворогом Путіна, людина, яка очолює «Правий сектор» і оголошена в Росії в розшук, людина, яка  прийняла рішення про початок бойових дій га Грушевського – Дмитро Ярош  родом з Дніпропетровщини, він дніпродзержинець. Для нас це абсолютно органічно, що людина із Дніпродзержинська протягом тривалого часу очолювала організацію «Тризуб» імені Степана Бандери, а сьогодні – очолює «Правий сектор», – зазначив керівник «Правого сектора» у Дніпропетровській області Андрій Денисенко під час телемосту Дніпропетровськ-Львів у програмі «Вечірній Львів» .

За його словами, Дніпропетровськ – абсолютно український регіон. Останнім часом тут навіть побутує гасло «Дніпро – це серце України» та переконання – новий центр національно-визвольної боротьби сьогодні перемістився саме сюди.

Київ «пасе задніх»

Сьогодні у Дніпропетровську цілком спокійна ситуація, в порівнянні зі Сходом і центром України.  «В перші дні, коли з’явилася загроза,  «Правий сектор» ініціював народження Штабу національного захисту. Ми об’єднали зусилля всіх політичних сил в один центр. Змогли локалізувати і зорганізувати всі патріотичні настрої, які були на території міста та області. Ми зараз випереджуємо Київ у прийнятті рішень  на півтори місяці, і вже перегнали  Росію. Це реалії. Імпортуємо його на райони Донецької, Харківської, Херсонської, Запорізької області. Ми намагаємось поміж себе координувати всі дії щодо збереження спокою та теренах всього Сходу», – розповідає про філософію захисту українських земель правосекторівець, спец керівник спецпідрозділу “Дніпро-1” Юрій Береза. Під час телемосту зі Львовом він також заявив – кількість похідних груп із мобілізованих постійно збільшується, штаб постійно ділиться інформацією та досвідом із іншими регіонами.

Філософія «Правого сектора»

«Ми правоохоронна організація. Ми постали як структура самоорганізації громадян на Майдані, структура, яка змушена була в умовах сваволі режиму Януковича, взяти під захист тих громадян України, які стояли на Майдані, які здійснювали свої законні права на мирний протест. І від самого початку, ми стояли в обороні не просто українських національних інтересів, а конституційних прав громадян і правопорядку», – розповідає Андрій Денисенко. Та додає – у період міжвладдя у Дніпропетровську правосекторівці несли охорону ОДА, облради, прокуратури, не дозволили знищити документацію, не дозволити тут відбутися сутичкам і безладу. Сьогодні правосекторівці і наділі стоять на сторожі громадського спокою.

«Ми допомагаємо і міліції, і СБУ, і нашим друзям із полку національного захисту, адже ми працюємо в рамках національного штабу. І сьогодні стабільність у Дніпропетроській області грунується на одному дуже простому факті: співвідношеня проросійських настроїв і нашого мобілізаційного потенціалу, в тому числі, я підкреслюю – силового потенціалу, один до десятьох на нашу користь. Ми готові дати відсіч, в тому числі і силову», – наголошує Денисенко. Він каже – «Правий сектор»  не збирається роззброюватись, більше того, перекинув цілу низку підрозділів на терени суміжних з Дніпропетровщиною регіонів.

Про вибори навіть не йдеться. Ворог хоче розчленувати Україну.

Дмитро  Ярош неодноразово  заявляв, що ми не побачимо його білбордів, яскравої і агресивної виборчої кампанії. Адже зараз задача №1 – підвищити обороноздатність на Сході, не допустити поширення сепаратистської путінської зарази на решту регіонів України. Сьогодні, вважають у «Правому секторі» надважливо спільними зусиллями провести дійсно дієздатну реалістичну антитерористичну операцію.

«Що ми бачимо сьогодні? Що нашим солдатам, спецназівцям не знову не дають наказів стріляти. В них на очах озброюють сепаратистів новітньою важкою стрілецькою зброєю, гранатометами, кулеметами. Ми бачимо, що в цих людей є не просто спецзасоби, у них є серйозна техніка, а свої дії вони координують з російською розвідкою. Вони дуже добре орієнтовані на місцевості. Ми маємо відсутність політичної волі керівництва держави в особі Головнокомандувача Турчинова, в особі міністрів брати на себе відповідальність. І це сьогодні українська проблема №1», – констатує Андрій Денисенко.

Від Львова чекають тиску на владу

Керівник «Правого сектора» у Дніпропетровській області переконаний  –   сьогодні необхідно тиснути на владу, змушувати її до рішучих кроків і Львів у цьому має відіграти велику роль.

«Дніпропетровськ  дійсно прийме на себе один з перших ударів . Ми не можемо зараз відволікатись і відкривати другий фронт боротьби. І це проблема того самого «Правого сектора», проблема Дніпропетровської області. Нам не потрібні проблеми в Києві. Але Львів може і має відповідний політичний ресурс  –  низку нардепів, міністрів-виходців із Західної України. Треба тиснути і безпосередньо впливати на народних обранців, на уряд  і вимагати рішучих дій. Вимагати проведення антитерористичної операції», – закликає Андрій Денисенко.

Прес-центр «Правого сектора»

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator