Home / Новини / Легендарними місцями України Бійці «Об’єднання Добровольців» вшанували героїв Холодного Яру

Легендарними місцями України Бійці «Об’єднання Добровольців» вшанували героїв Холодного Яру

Традиційно наприкінці квітня тисячі українців з різних куточків держави з’їхалися на Черкащину, аби вшанувати героїв Холодного Яру.

Ця місцевість без перебільшення легендарна, адже не один раз ставала осередком визвольної боротьби українців проти загарбників. Спершу саме тут відкоша ворогові давали гайдамаки, а вже пізніше – після Першої світової війни, повстанці утворили на Черкащині Холодноярську республіку, яка героїчно воювала на кілька фронтів. Зокрема, під чорним прапором з надписом «Воля або смерть» українці успішно билися з російськими більшовиками, не даючи їм змоги просунутися вглиб країни.

Саме через це, переконані учасники урочистих заходів, дух Холодного Яру зараз став актуальним, як ніколи.

«Цього року наші бойові побратими з «Об’єднання Добровольців» також відвідали Холодний Яр. Взагалі переконана, що тут повинен побувати і надихнутися кожен українець, адже для нашої нації – це знакове місце. Тим паче, що пройшло стільки часу, але фактично нічого не змінилося — у нас знову ті ж вороги і виклики, що і колись… Боротьба триває і російська нечисть знову намагається окупувати країну. Та наші воїни вже зуміли дати по зубах більшовикам, а тепер, впевнена, дадуть і кремлівській орді», — зазначила керівник «Об’єднання Добровольців» Олена Живко.

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator