Home / Відео / Керівник “Об’єднання Добровольців” Олена Живко про новий сухпайок: це їсти неможливо

Керівник “Об’єднання Добровольців” Олена Живко про новий сухпайок: це їсти неможливо

Неприпустимо, що на четвертому році війни в країні тільки зростає кількість магазинів Roshen, а фінансування армії не покращується.

Про це заявила волонтер, керівник Об’єднання добровольців Олена Живко в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

Волонтер прокоментувала призначення Президентом України Петром Порошенком нового керівника держконцерну «Укроборонпром», ним став Павло Букін.

«Зміна кадрів не змінює систему. Порошенко змінює кадри, щоб зняти з себе відповідальність і показати, що щось робиться. Але ми бачимо, що вже четвертий рік триває війна і абсолютно нічого не змінюється», – констатувала Живко.

На думку волонтера, проблема в тому, що війна сьогодні стала надто політизованою. Політика і корупція стали тотожними речами, а очолює це все Президент України, який є головнокомандувачем армії.

«Дуже шкода, що війна і пролита кров наших хлопців для корупціонерів стали захистом, мовляв, не розпочинайте будь-яких акцій, мітингів та пікетів, бо в країні йде війна.

Для корупції знайшли дуже зручну ширму – військова таємниця. Але якщо показують пересування наших танків на сепаратистських сайтах, то це не державна таємниця. А як тільки мова заходить про фінансування армії та закупівлі, то одразу ж з’являється військова таємниця», – зауважила керівник Об’єднання добровольців.

Зокрема, волонтер зауважила і про те, в якому ганебному стані зараз військова форма та сухпайки для солдат.

«Зараз влада стверджує, що придумала новий сухпайок для військових. Але насправді це їсти не реально, і якби в США військових годували таким, то організацію, яка виграла тендер, звинуватили б у зраді національних інтересів.

Це неприпустимо, що на четвертому році війни у нас тільки збільшується кількість магазинів Roshen, а фінансування армії не покращується. Натомість на фронті досі залишаються добровольчі батальйони, які забезпечуються виключно небайдужими громадянами, а от держава їм абсолютно не допомагає», – підкреслила Олена Живко.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator