Home / Новини / Добровольці вважають несправедливим розподіл землі для учасників АТО біля Львова

Добровольці вважають несправедливим розподіл землі для учасників АТО біля Львова

Голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про виділення земельних ділянок для учасників АТО на вул. Замарстинівській за межами Львова. Йдеться про понад 15 га колишнього військового містечка поблизу дороги на Брюховичі. Натомість у львівського штабі Національного руху «ДІЯ» стверджують: розподіл несправедливий, оскільки землю відібрали у садівничого товариства «Краєвид», до якового входять бійці-добровольці.

Розпорядження голови Львівської ОДА про розподіл земельних ділянок вже оприлюднено на сайті ЛОДА.

Координатор НР «ДІЯ» Львівщини, волонтер Олена Живко наголосила: керівник Львівщини повністю зігнорував інтереси бійців-добровольців.

«Ми будемо вимагати від Олега Михайловича, щоби діяв закон. Не можна у когось відбирати землю, хто документи зробив, хто відвоював цю землю, і давати іншим. Нехай Олег Михайлович садить усіх за стіл переговорів і доводить до компромісу… Ми обурені тим, що з нами не рахуються», – підкреслила О.Живко.

З її слів, частина добровольців пройшли процедуру відповідно до рішення Львівської облради і визнані учасниками АТО на рівні Львівської області, однак їх позбавили права на землю на цій території.

Член комісії при ЛОДА Ярослав Мандрук розповів, як відбувалося вирішальне перед підписанням розпорядження засідання, на якому приймалося рішення щодо згаданої землі. 

«Комісія як дорадчий орган засідала два дні тому. За день до засідання були розіслані списки. Усі були попереджені, що потрібно тільки прийти і проголосувати. Я з’ясував, що більшість, близько 90% з цих людей (яким виділено землю, – ZIK), мають уже по одній, а дехто по дві земельних ділянки. Вони є кадровими військовими, отримують заробітну плату. Коли я запропонував з’ясувати, чи отримували вони ще земельні ділянки під інше цільове призначення, чи отримували ці люди компенсацію від міста по 100 тис. грн – було пояснено, що компенсація нібито надавалася не за це, що ми це питання розглядати сьогодні не будемо. На мою пропозицію перенести засідання і попрацювати з тим, щоб включити у списки інших людей – було відмовлено», – повідомив Я.Мандрук.

З його слів, більшість із осіб, які відповідно до розпорядження отримали землю, раніше вже отримували наділи від держави.

«Наші ж добровольці не мають такого права. Прикро, що представники ЛОДА не дослуховуються до нас, зіштовхують людей, яким вони пообіцяли ці земельні ділянки, і нас. Вважаємо, що державні органи не повинні так працювати», – додав представник комісії.

Помічник нардепа Дмитра Яроша Андрій Шараскін наголосив: «Наша позиція: ми не дозволимо усувати себе убік. Нас образило, що голова ОДА може ігнорувати добровольців, які не мають державного статусу учасника АТО».

А.Шараскін повідомив, що нардеп Дмитро Ярош звернувся з депутатським зверненням до голови ЛОДА Олега Синютки із проханням «розглянути звернення голови кооперативу краєвид Володимира Кузьми  перевірити факти, викладені у зверненні, надати об’єктивну інформацію щодо запитуваної земельної ділянки та сприяти вирішенню порушеного заявником питання, а саме – надати необхідні дозволи на розроблення відповідного проекту для індивідуального дачного будівництва Обслуговуючому кооперативу «Садівниче товариство «Краєвид».

Олена Живко зауважила, що добровольці готові сідати за стіл переговорів з владою й шукати можливі шляхи вирішення цього питання.

За матеріалами ІА ЗІК

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator