Home / Новини / Дмитро Ярош заступився за Академію сухопутних війську у Львові

Дмитро Ярош заступився за Академію сухопутних війську у Львові

Народний депутат України Дмитро Ярош надіслав два депутатських звернення до прем’єр-мінстра України Володимира Гройсмана та міністра оборони України Степана Полторака, в яких вимагає зупинити процес ліквідації Львівської академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного та перенесення цього вишу до Харкова. Післязавтра, 12 липня, народні обранці розглядатимуть це питання на пленарному засіданні Верховної ради України.

«До мене як до народного депутата України звернулася спільнота представників Львівщини, яка вкрай стурбована реформуванням Національної академії сухопутних військ у Львові. Академії сухопутних військ вже більше століття. За цей час навчальний заклад перебував у підпорядкуванні різних держав. Сьогодні академію зараховують у список кращих військових навчальних закладів не лише  України, а й Європи. Особливо важливим цей виш став від початку війни на Сході. Бо саме серед безпосередніх учасників АТО є чимало випускників академії. Близько 300 випускників нагороджені високими державними нагородами, 63 випускники академії загинули, захищаючи державу на Донбасі. А восьмеро, троє з них уже посмертно, Герої України.

Знищення потужного військового навчального закладу та необґрунтоване витрачання мільярдів на створення нових навчальних баз під час війни – зрада національних інтересів України»  – пише у своєму зверненні Дмитро Ярош

Відтак, керуючись законом про «Про статус народного депутата України», Дмитро Ярош просить високопосадовців провести повну та всебічну перевірку фактів, викладених у зверненні, та припинити так звану реформу Національної Академії сухопутних військ у Львові з перенесенням її факультетів до Харківського політехнічного інституту.

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator