Home / Новини / Дмитро Ярош нагородив “Народних героїв України”

Дмитро Ярош нагородив “Народних героїв України”

Сьогодні поблизу меморіалу Нестору Махну, що розташований у лісі неподалік бази 5 батальйону Української Добровольчої Армії відбулася 13 церемонія нагородження «Народних героїв України». Відзнаки вручив провідник Національного Руху ДІЯ Дмитро Ярош.
«Вперше в новітній історії нашої країни народний орден «Народний герой України» буде вручатися виключно добровольцям з добровольчих батальйонів. Також вихідцям з народу. В історичному місці, де колись Нестор Махно вершив правосуддя, біля так званого дуба Махна. Це визнання народом України українських добровольців. І це має увійти в анали історії української армії», – зазначив під час відкриття церемонії нагородження заступник Дмитра Яроша з політичних питань Андрій Шараскін, позивний «Богема».
Ініціатор створення нагороди «Народний герой» Андрій Боєчко під час свого виступу зазначив: «Жоден чиновник, жоден військовий щур, який сидить в штабі, жоден ворог України, ніколи не отримає цієї нагороди. Вона призначена для бійців, бойових командирів, для тих, хто воює з Росією. Поки ми не нагородимо останнього героя, ми будемо її робити» .
«Можна з впевненістю говорити, що саме добровольчий рух розпочав активну фазу цієї війни, розпочав відстоювати українські національні інтереси, бо для нас і тоді, і зараз дуже важливо показувати приклад. Тоді, після здачі Криму, ми розуміли, що, якщо не почнемо проливати кров свою і ворожу, то вони так дійдуть до Києва, а можливо – і до Львова. Не зважаючи на цей великий вклад у зупиненні агресора, відкиданні його в Луганській і Донецькій областях на ці позиції, які зараз є, ми бачимо, що добровольчий рух не оцінений гідно державою, державними структурами і саме тому відзнаки народного героя є настільки важливими для всіх тих, хто їх отримає. Бо це справді той орден, який можна носити з честю», – каже Дмитро Ярош
З його рук нагороди нині отримали представники Азову, Донбасу Дніпро 1, Української Добровольчої Армії та її медичного підрозділу «Госпітальєри». Нижче – повний перелік номінантів:
Володимир Васянович, 5-й батальйон УДА
Андрій Нагорнийй, 5-й батальйон УДА
Андрій Скачков, полк «Донбас»
Євгений Гуділов, полк «Донбас»
Йосиф Пономаренко, полк «Дніпро-1»
Денис Шелер, полк «Азов»
Микола Троїцький (посмертно), полк «Азов»
Олександр Гриненко, батальон «Айдар»
Андріана Сусак, батальйон «Айдар»
Карен Лалаян, 20-й батальон
Іванка Чобанюк, медичний батальйон УДА «Госпітальєри»
Олена Ломачинска, медичний батальйон УДА «Госпітальєри»
Ксенія Бикова – волонтер
Андрій Тимофєєв – влонтер
Тарас Коцюба – капелан

«Ця нагорода є дійсно важливою, адже нажаль, держава не турбується про ту верству людей, які покинули все, що вони мали, і два роки боряться за незалежність», – зазначила керівник медичного підрозділу УДА «Госпітальєри» Яна Зінкевич.
Окремі відзнаки отримав колектив інформаційної служби «ДУК-інфо» та волонтери. Також бійців – добровольців, включно з провідником Дмитром Ярошем, було нагороджено іменними ножами.
Окрім того, учасники нагородження вшанували хвилиною мовчання командира групи розмінування 5-го окремого батальйону УДА Андрія Захарова, позивний «Захар», який нещодавно трагічно загинув на полі бою. Його за мужність та проявлений героїзм посмертно нагородили нагрудним знаком «Учасник АТО».

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator