Home / Новини / ДІЯ Львівщини пікетувала ЛОР з вимогою легалізувати добровольців

ДІЯ Львівщини пікетувала ЛОР з вимогою легалізувати добровольців

DSC_8757 (Копировать)

Активісти Національного руху «Державницька ініціатива Яроша» нині прийшли з пікетом під Львівську обласну раду. До них також долучилися бійці «Української добровольчої армії», «Айдару», «Правого сектора»,  батальйону  «ОУН» та афганці.  Активісти вимагали, аби депутати Львівської обласної ради проголосували  за  розроблений юристами ДІЯ проект рішення «Про статус ветеранів війни-добровольців учасників бойових дій..». Документ покликаний визнати добровольців з УДА, «Айдару», ОУН та «Правого сектора», які брали участь у бойових діях в зоні АТО, борцями за волю та незалежність України з відповідним забезпеченням та офіційним статусом. Цей документ вже півроку лежить в Львівській облдержадміністрації, чиновники якої досі не спромоглися скерувати його в Львівську обласну раду, аби дати йому дорогу в життя. Відтак, активісти вирішили сьогодні особистою присутністю стимулювати обранців легалізувати добровольців. Допоки активісти пікетували надворі перед облрадою, координатор ДІЯ Львівщини Олена Живко прийшла на сесію та  передала проект цього рішення  голові ЛОР Олександру Ганущину.

DSC_8827 (Копировать)

«Просимо вас опрацювати це рішення і винести на наступне засідання сесії. Тут присутні бабусі, матері, які втратили своїх дітей, тут присутні хлопці, які стали інвалідами, які втратили хтось ногу, а хтось – можливість ходити. Тому просимо вас відповідально поставитися до цього рішення. Я думаю, тут присутні патріоти і ви зробите все, аби бодай на території Львівської області ці хлопці мали визнання», – зазначила під час свого виступу з трибуни облради Олена Живко.

«Я вважаю, що обласна рада зобов’язана легалізувати добровольців. Таке ж рішення вже проголосовано у Івано-Франківській області, подається в обласні ради інших регіонів України. Правовим прецедентом для його прийняття є рішення Львівської облради 1995 року «Про статус ветеранів Української повстанської армії, гарантії їх соціального захисту», підписане тодішнім її головою Вячеславом Чорноволом. Цим документом ветеранів УПА на Львівщині тоді було визнано борцями за незалежність України та надано їм соціальні гарантії. Нічого не заважає обласним депутатам надати такі ж соціальні гарантії новітнім героям України – воїнам-добровольцям», – зазначив один з розробників проекту рішення, юрист ДІЯ Ярослав Мандрук.

DSC_8791 (Копировать)

Керівництво Львівської обласної ради пообіцяло активістам, що вже сьогодні допрацює проект рішення «Про статус ветеранів війни-добровольців учасників бойових дій..», а депутати  на наступній сесії його проголосують.

 

 

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator