Home / Новини / Десятки волонтерів та добровольців повернули президентові України державні нагороди

Десятки волонтерів та добровольців повернули президентові України державні нагороди

Сьогодні у Тернополі учасники АТО, волонтери та добровольці повернули президентові України державні нагороди, які їм було вручено за «Гуманітарну участь в антитерористичній операції». В такий спосіб усі вони відреагували на події під Верховною Радою, які сталися третього березня. Тоді учасників мирного протесту, серед яких було багато бійців українсько-російської війни, жорстоко побили Нацгвардійці.

«Моє рішення доволі просте, — говорить ветеран війни та керівник Тернопільського осередку «Об’єднання добровольців» Дмитро Гайдуцький. — В такий спосіб показую свій протест проти ситуації, яка склалася в країні. Як я можу брати нагороду від держави, яка кидає на бійців АТО озброєних силовиків і ставить їх на коліна? Вчора вони нас б’ють, а сьогодні вручають відзнаки? Так не буде… Ми все розуміємо, але такі кроки різко засуджуємо. Зараз я в дорозі на фронт, але наскільки знаю мене підтримали і інші волонтери та бійці. Сьогодні вони також прийшли до губернатора області Степана Барни і також повіддавали йому свої нагороди».

Нагадаємо, що до Тернопільської облдержадміністрації сьогодні завітало кілька десятків людей. Вони прийшли з плакатами «Сьогодні нагороджують, завтра — б’ють», «Захистимо тих, хто захищає нас», «Силою не побороти волю».

Місцеві чиновники пообіцяли, що наступного тижня на сесії Тернопільської обласної ради буде зроблено звернення до керівництва країни та силового блоку, щоб усі сторони розібралися у конфлікті, який було створено під Верховною Радою і встановили усіх винних у нападі на бійців АТО.

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator