Home / Новини / Депутат Левченко розповів, як питання добровольців спричинило «забудькуватість» у комітеті

Депутат Левченко розповів, як питання добровольців спричинило «забудькуватість» у комітеті

Українці, які добровільно воювали на Донбасі, досі не мають можливості отримати статус учасника бойових дій. Петро Порошенко та наближені до нього люди просто блокують відповідний законопроект, щоб унеможливити належне соціальне забезпечення добровольців.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 13:00-15:00 та 17:00-19:00 на телеканалі ZIK) заявив народний депутат України (позафракційний) Юрій Левченко.

«Ситуація довкола законопроекту про визнання добровольців учасниками бойових дій – це ідеальний приклад того шахрайства, яке відбувається у Верховній Раді. Олігархічна більшість повністю працює в інтересах своєї кишені, а не суспільства», – заявив Юрій Левченко.

Він зазначив, що досі українці, які добровільно воювали на Донбасі, не мають змоги отримати статус учасників бойових дій.

«Я кажу навіть не з точки зору якихось державних пільг, хоча це теж важливо, а з точки зору офіційного визнання цих людей. Так от спільно з великим колом людей, серед яких були ветерани, волонтери, громадські організації, ми розробили відповідний законопроект. Він абсолютно фаховий, зважений та посилається всі міжнародні правові норми», – зазначив нардеп.

Цей законопроект був зареєстрований, до того ж закріплений вимогами авторів якомога швидше його розглянути.

«Позавчора зібрався відповідний комітет і розглядав цей законопроект без запрошення мене як його безпосереднього автора. І там, на комітеті, розповідають, що не будуть зараз його розглядати, бо Левченко не прийшов. Коли мені це сказали, я спеціально перевірив всю кореспонденцію, мейли, попитав усіх помічників, але жодного запрошення не було», – наголосив «свободівець».

Більше того, нардеп зауважив, що не запросили не лише його, а й інших народних депутатів, причетних до законопроекту про добровольців.

«Зараз відбувається звичайне шахрайство. Вони розказали людям, що не хочуть його розглядати, бо Левченко не з’явився. А насправді причина полягає в тому, що серед добровольців більшість абсолютно не сприймають діючий олігархічний режим. Тому Петро Олексійович та наближені до нього люди просто блокують цей законопроект, щоб унеможливити належне соціальне забезпечення добровольців», – заявив народний обранець.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator