Home / Новини / «Богема»: Владі невигідна легалізація добровольців

«Богема»: Владі невигідна легалізація добровольців

Влада не зацікавлена у тому, аби перевести добровольців у легальне поле. Перемовини поміж Міноборони та представниками Добровольчого Українського Корпусу затягуються, бо керівництво держави боїться незручних запитань, які поставлять їй бійці по поверненні додому. Про це сьогодні заявив учасник переговорів щодо легалізації добровольчого корпусу з боку «Правого сектора» Андрій Шараскін, позивний «Богема».
11215896_940349909323258_2131915620_n
«Багатьом силам не вигідні добровольці, не вигідно змінювати систему, адже тоді буде дуже багато людей по всій Україні, які пішли – одні в легалізовані батальйони, інші в ДУК, але пішли самостійно, з метою боронити свою державу. Вони, знову ж таки, повернуться і будуть питати у влади, тепер уже на законних підставах. Тому владі це не вигідно і вона намагається відтягнути прийняття цього закону», – зазначив А.Шараскін. Так, каже він, проект закону, згідно якого ДУК мав би стати легальним, вже тричі повертали на доопрацювання. Незабаром – чергова спроба довести процес узаконення ДУК до логічного завершення.
«Днями має відбутися засідання робочої групи за участю представників Генштабу, Міноборони, представника Президента. Ми сподіваємося, що ця остання редакція буде погоджена і винесена на голосування у ВРУ. Попередньо, багато депутатів ВР готові на законодавчому рівні врегулювати це питання. Є сподівання, що найближчим часом це мало би відбутися, хоча є сумніви», – додав А.Шараскін.
Своєю чергою керівник ГО «Правий сектор-Захід» Олена Живко додала – ДУК ПС планують легалізувати як це свого часу зробили в Естонії з Союзом оборони.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator