Home / Новини / Антитрамвайний пікет від «Санта-Барбари»

Антитрамвайний пікет від «Санта-Барбари»

Image_4«Кому війна – кому трамвай », «Вибори не за горами», «Не забирайте робочих місць, яких ви не створювали». З такими гаслами понад 60 працівників ринку «Санта-Барбара» прийшли з пікетом під львівську Ратушу. Люди протестують проти ліквідації ринку та прокладання на цій території транспортної розв’язки для трамвайної колії.

Пікетники скаржаться – нова ділянка, на яку їм пропонують переселитися – не придатна для торгівлі.  «30 сімей торгівців, що працюють на ринку  залишаться без грошей на існування. Ту ділянку, яку ми спочатку собі обрали віддали якимсь депутатам під мафи, а нас хочуть переселити під цвинтар» – каже представник підприємців ринку «Санта-Барбара» Зеновій Неїжмак. Разом з тим підприємці, переконані проект будівництва трамваю на Сихів – непосильний тягар для міста, тим паче в час війни. Відтак, вони вимагають,  аби завтра на сесії міської ради влада не ставила на голосування проект будівництва трамваю.

Підтримати торгівців з «Санта-Барбари» нині під міську Ратушу прийшли й представники «Правого сектора». «Нам не все одно, щоби жіночки, бабці, діди, діти яких зараз воюють на Сході, щоб їх позбавили куска хліба», – каже заступник керівника «Правого сектора» Львівщини Віталій Сергатюк. На його переконання, зараз будувати трамвай на Сихів  – це злочин. «Я переконаний, що збудують кавалок колії і він знову буде роками ржавіти, а ми будемо платити по кредитах. Зараз значно дешевше наростити тролейбусні лінії», – каже Віталій Сергатюк. Попри те, зазначає функціонер,  у «Правого сектора» є інформація що гроші які ЄБРР позичило Львову на реалізацію проекту трамваю на Сихів, міська влада розмістила на депозитному рахунку у банку,  який збанкрутував. «Гроші наскільки нам відомо потрапили у «Брокбізнесбанк» до олігарха Курченка. Цей банк закрився. Вони не найшли інвестора і ці гроші пропали. Ми дали запит відповідний і чекаємо інформації від міської ради,  де ті гроші» – резюмує Віталій Сергатюк

До пікетників на площу Ринок на перемовини  вийшов перший заступник міського голови Львова Олег Синютка. Торгівці одразу ж взяли  його в облогу. Чиновник пообіцяв людям, що мерія знайде їм адекватне місце під торгівлю, і сьогодні він сам поїде на Сихів, аби з людьми підібрати  територію.  Також чиновник пообіцяв,  що «трамвайне питання» завтра на сесію виконавча влада не виноситиме.  Та людям цього було мало . Пікетники з транспарантами попрямували в міську раду,  аби отримати гарантії безпосередньо від мера Андрія Садового. По дорозі пікетники зайшли ще у гості до секретаря ради Василя Павлюка. Чиновник спілкувався з ринковою громадою у кабінеті, а от міський голова розмовляти вирішив в сесійній залі.  Мер переконував людей,  що трамвайна лінія на Сихів – річ необхідна для міста і вирішить питання швидкого та якісного транспортування 150 тисяч Сихівчан. Такий висновок, каже Садовий, зробили транспортні аудитори з-за кордону. Пікетників аргументи керівника міста вочевидь, не переконали і вони обіцяють завтра з ще більшим пікетом прийти на сесію Львівської міської ради.

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator